Romania ca donator de asistenta pentru dezvoltare in context regional. Propunerea de lege privind schimbarea sistemului institutional

0

Centrul Roman de Politici Europene organizeaza marti, 1 octombrie 2013, la dezbaterea ”Romania ca donator de asistenta pentru dezvoltare in context regional. Propunerea de lege privind schimbarea sistemului institutional”.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana in 2004, tarile grupului de la Visegrad (Polonia, Ungaria, Republica Ceha si Slovacia) au obligatia de a deveni donatori internationali de dezvoltare. Acelasi lucru a devenit valabil si pentru Romania si Bulgaria, dupa integrarea lor in 2007. Treptat, a devenit evidenta necesitatea consolidarii acestui rol in fiecare dintre aceste tari, a colaborarii si crearii de sinergii in proiectele implementate in spatiul estic.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului ”Consolidarea capacitatii statelor din grupul Visegrad, a Romaniei si Bulgariei de a acorda asistenta pentru dezvoltare in regiunea Marii Negre”, finantat de German Marshall Fund, prin programul Black Sea Trust for Regional Cooperation.