Sanda Ladosi, Tica Alexe si artisti plastici romani din Iasi sustin Kilimanjaro Challenge pentru fundatia Send a Cow prin donarea operelor de arta din cadrul licitatiei

0

Opt artisti plastici profesionisti din Iasi si Bucuresti, membrii in Uniunea Artistilor Plastici, micii artisti in devenire de la Scoala si Gradinita Atelier nr 1 din Iasi, Tica Alexe, Sanda Ladosi si dansatorii fundatiei Eliberarte s-au alaturat sustinatorilor Kilimanjaro Challenge pentru fundatia Send a Cow. Opere de arta inedite: picturi, sculpturi, icoane, lucrari din mozaic si tablouri fuziune de sticla cu pictura intre doua straturi de sticla au fost donate spre a fi licitate online cu scopul obtinerii banilor necesari proiectului sustinut de voluntarii din Romania. 

scoala_si_gradinta_atelier_nr_1_iasi-2003825

diana_condurache_craiasa_zapezii-_credits_diana_condurache-9324784

Operele de arta sunt prezentate pentru urmatoarele doua saptamani pe pagina de facebook  Ascensiunea Kilimanjaro pentru Send a Cow, urmand a fi expuse in foaierul Cercului Militar National in seara concertului extraordinar sustinut de Calin Grigoriu Trio, pe 19 februarie 2016. Fericitii castigatori ai acestora le vor lua cu ei acasa la sfarsitul concertului.  

„Ma bucur ca impreuna cu colegii din Iasi si Bucuresti, membrii in Uniunea Artistilor Plastici, putem sa contribuim la strangerea de fonduri initiata de cei doi voluntari romani. Arta romaneasca va avea astfel un impact direct in schimbarea in bine a vietilor unor oameni ce isi doresc sa fie ajutati ” a spus Leontin Paun, artist plastic ce a donat o parte din lucrari si care, de-a lungul timpului, a reprezentat Romania la diferite expozitii organizate de institutii ale Uniunii Europene.

Concertul si licitatia de opere de arta sustin proiectele fundatiei britanice Send a Cow prin care oamenii din comunitatile sarace din Africa sunt invatati cum sa foloseasca resursele pe care le au la indemana pentru a avea o viata mai buna. In cei 25 de ani de activitate au ajutat 1 milion de oameni sa devina fermieri responsabili.

“Am petrecut mult timp la tara si credeti-ma nu e usor deloc, dar pot sa va spun ca cel putin ce am trait eu si ce am iubit cel mai mult in aventura asta este bucuria de a savura lucrurile simple, bucurie de care de multe ori in zilele de azi nu mai avem timp. Acolo departe, in Africa, lucrurile simple nici macar nu exista pentru ca nu si le permit. Proiectul”Ascensiunea Kilimanjaro”ofera sansa lucrurilor despre care va vorbeam. Send a Cow educa si sprijina familia, da o sansa pentru o noua viata”. Sunt mandra ca niste romani cu suflet mare se straduiesc sa ajute pe cei mai putin norocosi. Sustin si sunt alaturi de Paula si Andrei!” spune Sanda Ladosi, sustinatoarea acestui proiect in Romania.

Accesul la concert se face in baza invitatiilor primite de la organizatori. Donatia recomandata este de 100 lei, iar invitatia este pentru o persoana. Invitatiile pot fi obtinute de la Paula Muntean [email protected] si Andrei Baicu [email protected]

Sustinatori ai concertului: Asociatia Eliberarte, Avicola Dragos Voda, PIC Romania, 1000 de chipuri, IQHR, SEKHMET CONSULT, Coca Cola Hellenic, editura Nemira, Artisti profesionisti membri in Uniunea Artistilor Plastici, Scoala si Gradinita Atelier nr 1 din Iasi.

Parteneri Media: National Geographic (www.natgeo.ro), Femeia.ro, Cosmopolitan.ro, Menshealth.ro

Despre Send a Cow

Send a Cow este o organizatie caritabila internationala cu sediul in Regatul Unit, infiintata de un grup de fermieri britanici in urma cu 25 de ani. Pe atunci, limita de lapte impusa de Uniunea Europeana forta fermierii sa isi trimita vacile de lapte la abator, iar in acelasi timp Uganda si alte tari africane lansau apeluri internationale prin care cereau lapte. Ca urmare, acest grup de fermieri a decis sa lanseze un proiect care urma sa devina o actiune caritabila inovativa si practica. 

Astazi, Send a Cow lucreaza in 7 tari africane si sunt recunoscuti pentru efectele transformative ale muncii lor. Send a Cow respecta in continuare principiile stabilite la infiintare: fermieri care lucreaza cu fermieri, vorbind aceeasi limba, invatand impreuna cum sa se hraneasca folosind pamantul. Organizatia ofera instruire, furaje, seminte si suport continuu, ajutand familiile sa foloseasca cat de mult este posibil  pamantul si resursele pe care le au deja. In schimbul ajutorului primit, fiecare familie doneaza prima vacuta unei alte familii sarace, care la randul ei va face acelasi lucru si tot asa.

In 2015 organizatia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni sa devina fermieri responsabili, ridicand la 1 milion  numarul celor sustinuti in cei 25 de ani de cand a fost infiintata.

http://www.sendacow.org/

Despre Calin Grigoriu Trio

Calin Grigoriu este chitarist, compozitor si aranjor. Absolvent al Conservatorului de Muzica din Bucuresti, clasa chitara, si al unui master in muzica de camera la clasa compozitorului Serban Nichifor este considerat in prezent unul dintre cei mai buni chitaristi din tara. Descopera primele sonoritati la chitara la 7 ani, apoi dobandeste treptat cunostinte muzicale solide pe care le perfectioneaza in cadrul conservatorului. S-a remarcat prin fuziunea dintre muzica culta-clasica si genurile moderne rock-pop-jazz. Aceasta abordare stilistica variata  ii permite intrarea in zona muzicii de film, teatru si musical. Chitarist virtuoz a avut aparitii memorabile la concerte Mozart-Rocks si doua turnee internationale cu celebrul chitarist american Steve Vai. In ultimii ani, in afara numeroaselor aparitii personale, iese in evidenta si prin compozitiile pentru teatru in zona musical. In 2016, trei musicaluri ce-i poarta semnatura se joaca in Bucuresti.

Impreuna cu Calina Epuran, la violoncel, si Cezar Cazanoi, la flaut, formeaza Calin Grigoriu Trio, din anul 2012, si participa la concerte si festivaluri in intreaga tara, incantand audienta cu stilul lor eclectic- world contemporary.

Cezar Cazanoi este flautist si multi instrumentist, aranjor si compozitor. A preluat traditia muzicala din familie si a experimentat de mic instrumente de suflat in general si apoi flautul in special, intrument care l-a consacrat devenind astazi unul dintre cei mai apreciati flautisti din tara si din Europa. Dupa absolvirea Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Cezar Cazanoi devine unul din cei mai experimentati aranjori si lideri de orchestra. In prezent, vorbim de zeci de proiecte, aranjamente si concerte, cu precadere in zona folclorica. Recent, a fost invitat la Paris de catre compozitorul roman Vladimir Cosma, pentru a sustine o serie de concerte cu muzica maestrului.

Calina Epuran este actrita, violoncelista si artista independenta. Studiaza muzica si violoncelul de la 6 ani, iar dupa absolvirea liceului de muzica George Enescu este admisa la Conservator si la UNATC, simultan. Alege insa arta teatrala ca disciplina zilnica absolvind la clasa lui Florin Zamfirescu. In prezent este studenta in anul II la master, clasa Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag. Cu o muzicalitate deosebita, dizolva granita dintre cele doua arte, performand ca poliinstrumentista si un actor remarcabil. In ultimii ani s-a remarcat prin spectacole de musical si teatru.

Artistii plastici ce sustin Ascensiunea Kilimanjaro pentru Send a Cow

Artistii plastici romani ce sustin Ascensiunea Kilimanjaro pentru Send a Cow sunt Leontin Paun, Diana Condurache, Daniela Grapa, Ionela Mihuleac, Daniel Ion Sofron, Simion Cristea, Grigore Negrescu, membrii in Uniunea Artistilor Plastici din Romania. 

Leontin Paun semneaza tablourile de fuziune de sticla cu pictura intre doua straturi de sticla „Vis”, „Fericirea”,  „Universitatea Al. I. Cuza” si „Turn Eiffel”, icoana pe lemn „Noli Me Tangere”, mozaicul „Isus indurerat”, „Portret de copil” din ceramica si sculptura din lemn cu metal „Regina din Oz”.

Diana Condurache este autoarea picturii pe panza „Craiasa Zapezii”. Daniela Grapa a pictat „Efemeride” si “Fara titlu”, ambele uleiuri pe panza. Ionela Mihuleac a donat „Umbrele noptii”, ulei pe panza, Daniel Ion Sofron semneaza „Sf. Prooroc Ilie urcand la Cer” icoana pe lemn,  Simion Cristea a creat „Chivotul” si “Copacul” sculpturi din lemn de nuc. Grigore Negrescu a donat tablourile „Dobrogeana 1″ , „Dobrogeana 2″ si „Gladiola”.