Scoala de vara pe tema Arbitraj international si dreptul WTO (World Trade Organisation) organizata de ELSA

0

Scoala de vara pe tema Arbitraj  international si dreptul WTO (World Trade Organisation) organizata de ELSA(European Law Students’ Organization) Cluj-Napoca va avea loc in  perioada 27 iulie –  4 august 2012 in Cluj-Napoca.

Scoala de vara internationala se afla la prima editie de acest gen organizata de grupul local ELSA Cluj-Napoca.

Aceasta isi propune sa adune 30 de studenti interesati din toate tarile  Europei, in vederea elucidarii unor probleme de drept speciale, axate pe tema mai sus-expusa.

Cursurile  vor  fi sustinute  de  oameni  specializati  in  domeniu  precum:  Jan Bohanes, fost membru al secretariatului WTO, Roberto Rios Herran, avocat specializat pe arbitraj international, Dan Balan judecator si profesor, Pietro Poretti membru in secretariatul WTO.

Cursurile se vor tine in limba engleza si acopera o arie vasta a acestei ramuri de drept,  printre  care se numara:  reguli  de  negociere,  sistemul  de  rezolvare  a disputelor, proprietate intelectuala,   structura organizationala, implementare si monitorizare,  WTO  si  teluri  non-economce, interactiunea  intre  politica  de comert  si  de concurenta,  legatura dintre  arbitrajul  international  si protectia mediului, comert international si masuri de investitie, etc.

Scoala de Vara se va finaliza cu un concurs de procese simulate, jurizate de personalitatile  amintite  mai  sus,  aceasta  reprezentand  principala  metoda  de evaluare.

Scopul acestui eveniment este acela de a oferi un mediu educational propice in vederea aprofundarii  acestei  ramuri  de  drept  dar  mai  ales  de  a  incuraja dezvoltarea  ulterioara  a  acestui  domeniu, in  cadrul ariei  de activitate  a institutiilor de invatamant, de a contribui la dezbaterile pe tema globalizarii, in contextul acordurilor comerciale internationale.

Pe langa programul academic la care vor lua parte persoanele enuntate anterior, scoala de vara isi propune sa creeze un mediu cat mai atractiv pentru studentii care vor aplica, printr-un program social cat mai variat, care va contine petreceri tematice, vizitarea obiectivelor turistice din apropierea Mun. Cluj-Napoca si multe alte surprize.

Pentru mai multe detalii si pentru inscrieri, va invitam sa vizitati site-ul: http://esls.eu.