Semimaratonul Galati, editia a doua – Alearga pentru o cauza nobila

0

Semimaratonul Galati, ajuns la a doua editie, se va desfasura duminica, 13 septembrie, incepand cu ora 9,00, in organizarea Fundatiei Comunitare Galati, o platforma de atragere de fonduri pentru cauze sau proiecte din cadrul comunitatii locale.

Reprezentantii ONG-urilor si organizatorii au propus, pentru editia din acest an, 11 proiecte, iar cei care se inscriu in competitie aleg o cauza pentru care vor alerga si o sustin prin prin taxa de inscriere, plus eventuale donatii suplimentara. „Din taxa de participare si donatii, spre proiecte sau cauze umanitare vor fi directionati 90 la suta din bani, restul de zece la suta ramanand la Fundatia Comunitara in vederea acoperirii cheltuielilor pentru buna desfasurare a evenimentului”, a declarat Cristi Ochiu, unul dintre organizatori. Cei care vor sa participe la acest eveniment se pot inscrie online, pe site-ul semimaraton.fundatiacomunitaragalati.ro, pana pe 10 septembrie inclusiv.

Traseul, pe Faleza Superioara

Participantii pot alege una dintre cele patru probe: semimaraton (21 km), stafeta formata din trei alergatiri (3 x 7 km), fiecare parcurgand cate  o tura de traseu, cros (7 km) si cursa populara (3,5 km). Taxele de participare sunt urmatoarele: 70 de lei pentru semimaraton, 50 de lei pentru fiecare membru din echipele de stafeta, tot 50 de lei pentru cros si 30 de lei pentru cursa populara.

Startul curselor de semimaraton (ora 9,00), stafeta (9,30) si cros (10,00) se va face din zona Spicul, de la „Fata pe valuri” (popular cunoscuta ca “Nespalata”), traseul fiind urmatorul: Strada Navelor, Strada Portului, Bulevardul Marii Uniri, urcare pe Strada Prelungirea George Cosbuc (pana la Distrigaz), revenire pe Bd. Marii Uniri, continuarea pe Faleza superioara pana la parcarea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii si retur, sosirea fiind tot la Spicul.

Crosul popular va avea startul la ora 10,30 de la intersectia strazii Prelungirea G. Cosbuc cu Bd. Marii Uniri (zona parcului Viva), iar sosirea la Spicul. In acest caz, inscrierile se vor face la fata locului, astfel ca organizatorii recomanda ca alergatorii sa se prezinte cu cel putin o ora si jumatate inainte de start.

Premiile vor fi in valoare totala de aproximativ 9000 de lei, acestea constand in tablete pentru primul sosit la fiecare dintre probe, abonamente la o sala de fitness, , iar pentru ocupantii primelor trei locuri de la semimaraton (feminin si masculin) vouchere pentru achizitionare de echipamente sportive oferite de unul dintre sponsori.

Cele 11 proiecte / cauze umanitare vor fi prezentate in editiile urmatoare ale “Vietii libere”.
Evenimentul se va realiza cu sprijinul Primariei Galati, Politia Rutiera, Politia locala, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Judetean de Politie, Directia Judeteana de Sport si Tineret, Asociatia Judeteana de Atletism si Facultatea de Educatie Fizica si Sport de la Universitatea „Dunarea de Jos” Galati.

Sursa: viata-libera.ro

http://www.viata-libera.ro/sport/69929-alearga-pentru-o-cauza-nobila-la-semimaratonul-galati