START Festivalul de Campuri Cercetasesti 2014!

0

In perioada iulie – septembrie 2014, Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR) organizeaza Festivalul de Campuri Cercetasesti, avand ca participanti in cadrul campurilor educationale peste 700 de copii si tineri din peste 30 de judete din intreaga tara.

Bucuria de a fi cercetas va fi resimtita de copii si tineri printr-o serie de activitati ce au la baza un cadru simbolic, o poveste derulata in natura, in care participantii devin eroii invingatori, prin parcurgerea unui traseu educational incarcat de diverse provocari.

Duminica, 27 iulie, s-a dat startul invatarii prin actiune prin deschiderea Campului National de Lupisori (adresat copiilor cu varste intre 7 si 10 ani), derulat in Tara Fagarasului, la Dragus. O vara plina de aventura ne asteapta in continuare in campurile traditionale adresate temerarilor (11-14 ani) si exploratorilor (15-18 ani).

Sibiul, in luna august, va gazdui Campul de Nocrich – Camp de arta, mestesuguri si pricepere (18-24 august – Centrul Cercetasesc Nocrich, Sibiu), in timp ce localitatea Cioclovina, Hunedoara, ne va oferi cadru in explorarea Muntilor Orastiei – Campul “Castra Exploratorum” (2-11 si 11-20 august).

Pentru al cincilea an consecutiv, Mercedes-Benz Romania se alatura initiativelor educationale de tip cercetasesc, in calitate de Masina Oficiala, sprijinind Festivalul de Campuri Cercetasesti. Autovehiculele Mercedes-Benz Citan, Sprinter si Vito vor sta la dispozitia sutelor de cercetasi, pentru a le oferi tot confortul si siguranta necesara in transportul persoanelor si materialelor in campurile educationale din aceasta vara.

Alaturi de Innobyte, partener solidar al organizatiei, incepand cu anul 2014, Festivalul de Campuri cercetasesti se bucura de sustinerea Kaufland Romania si Intel Education.