Tineri pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Cultural Romanesc

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, anunta continuarea inscrierilor pentru Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora“.

Evenimentul va avea loc in perioada 24-26 octombrie 2013, la Bucuresti. Colocviul isi propune sa promoveze o colaborare mai stransa intre tinerii romani creatori, producatori si distribuitori de cultura si antreprenorii culturali autohtoni cu experienta bogata in acest domeniu. Scopul colocviului C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora” este de a identifica solutii practice la piedicile pe care le intampina tinerii creatori de cultura si de a sustine munca antreprenorilor in cultura care cauta sa creeze un impact dincolo de granitele traditionale ale artei.

Locatiile de desfasurare a Colocviului C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora“ cuprind mai multe puncte culturale din Bucuresti, deschiderea va avea loc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, iar in program este, de asemenea, inclusa Seara LSRS la Palatul Elisabeta. Evenimentul va include dezbateri, prezentari si propuneri in cadrul unor grupuri de expertiza, care vor reuni cei mai buni studenti si absolventi romani din tara si din strainatate, cu experienta relevanta in domeniul cultural, precum si experti consacrati din domeniul antreprenoriatului cultural romanesc. De asemenea, in cadrul colocviului, participantii se vor putea bucura de numeroase momente artistice si expozitii de arta.

LSRS anunta prelungirea termenului limita al inscrierilor  pentru eveniment. Cei interesati pot candida pentru unul dintre cele 30 de locuri disponibile in cadrul Colocviului pana sambata, 12 octombrie 2013, prin completarea formularului disponibil aici.

Acestia sunt rugati, de asemenea, sa transmita CV-ul actualizat la adresa [email protected] Totodata, cei care cunosc tineri cu experienta relevanta in domeniu sunt invitati sa ii recomande prin urmatorul formular. Candidaturile vor fi analizate de un juriu restrans format din experti si antreprenori in domeniul cultural.

Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora“ este primul pas in conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a antreprenoriatului cultural. Valoarea adaugata este cu atat mai mare cu cat majoritatea initiativelor de promovare a creatiilor culturale romanesti aduc, in momentul de fata, un capital cel mult simbolic creatorilor de cultura. Cultura si produsele culturale romanesti, de factura traditionala sau contemporana, reprezinta o resursa insuficient exploatata atat in spatiul autohton, dar si in diaspora.