Tinerii si specialistii discuta despre noile oportunitati si tendinte la European Digital Youth Summit (EDYS)

0

Pentru a raspunde provocarilor erei digitale, in care noile tehnologii redefinesc viata profesionala, educationala si timpul liber al tinerilor, iar competentele IT reprezinta noua alfabetizare, GEYC organizeaza European Digital Youth Summit (EDYS).

European Digital Youth Summit (EDYS) este cel mai mare eveniment digital de tineret al anului reunind peste 100 de participanti din 14 tari europene, la Bucuresti. Acesta va avea loc pe 28 august 2014, la Palatul Parlamentului din capitala fiind organizat de GEYC si Camera Deputatilor sub inaltul patronaj al Parlamentului European. 

„Avand in vedere ca European Digital Youth Summit este legat de doua dintre principalele domenii de interes ale Parlamentului European, respectiv politicile de tineret si agenda digitala, imi revine placerea sa acord acestei initiative patronajul Parlamentului European.” (Martin Schulz, Presedintele Parlamentului European)

Tema centrala a intalnirii este data de legatura dintre mijloacele digitale, tineri si gasirea unui loc de munca. Participantii vor avea posibilitatea de a pune in discutie cele mai importante tendinte in aceste domenii, de a cunoaste proiecte inovative si de a afla de oportunitati europene dedicate lor. Evenimentul are loc in cadrul proiectului SMARTER organizat de GEYC cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul „Tineret in actiune”.