Trei ceasuri… bune la cea de a XIII-a editie a Galei Premiilor Comunitatii Bacauane

0

In data de 15 mai va avea loc cea de a 13-a editie a unuia dintre cele mai longevive evenimente caritabile din tara, Gala Premiilor Comunitatii Bacauane o editie pe care organizatorii si-o doresc a fi cu noroc, cu multe energii pozitive si fapte bune. In acest an Gala organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) se va desfasura in noul pavilion de evenimente al Complexului Levisticum si va avea o tematica data de chiar numarul anilor la care a ajuns evenimentul, un numar de care se leaga de obicei multe superstitii.

“Este o editie la care vrem sa demontam superstitii si prejudecati. Vrem sa aratam ca editia a 13-a a Galei poate fi cu noroc. Mai mult decat atat, ne dorim sa aducem – cu sprijinul sponsorilor si donatorilor – norocul si in vietile copiilor si batranilor care nu  au avut parte de el pana acum. Chiar daca au avut ghinionul de a se naste in  saracie si de a duce o viata plina de greutati, merita sa le oferim sansa la o viata normala si decenta!” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Participantii la Gala vor asista la un specatcol in cadrul caruia se vor perinda superstitii mai mult sau mai putin cunoscute, pe care voluntarii si copiii beneficiari ai programelor FSC le vor prezenta intr-o nota amuzanta si inedita. Totul pentru a demonstra ca atunci cand exista atitudini pozitive si cele mai sumbre credinte pot fi desfiintate.

Companiile si firmele din Bacau, sunt invitate sa sustina prin pachete de sponsorizare cuprinse intre 250 si 3000 de euro cele mai importante proiecte sociale desfasurate de FSC in acest moment, adresate unui numar de peste 700 de copii si peste 1100 varstnici din zonele rurale extrem de sarace ale judetului Bacau. Cele doua proiecte majore catre care se vor orienta sponsorizarile si donatiile oferite in cadrul evenimentului sunt:

•             Cluburile cu Lipici: 6 centre educationale de zi care ofera gratuit, unui numar de 700 de copii saraci anual, acces la programe educative, jucarii si materiale didactice de calitate si activitati recreative;

•             Programul de ingrijire si asistenta medicala la domiciliu, un program prin care se ofera gratuit servicii medicale specializate, ingrijire corporala si menaj pentru batranii singuri, bolnavi si persoane imobilizate;.

Informatii referitoare la pachetele de sponsorizare si modalitatile de participare a firmelor sunt disponibile pe siteul www.fsc.ro pe pagina dedicata Galei Premiilor Comunitatii Bacauane. Termenul limita pentru inscrieri este 6 mai.

A devenit o frumoasa traditie pentru elita societatii civile din Bacau de a se reuni, in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, pentru a recunoaste si celebra meritele celor mai buni dintre ei in anul precedent. Ca in fiecare an, unul dintre principalele obiective ale evenimentului va fi de a recunoaste public si a premia cele mai importante proiecte realizate in folosul comunitatii locale de ONG-uri, persoane fizice si firme. In acest sens, incepand de pe 11 aprilie si pana pe 29 aprilie publicul larg, institutiile si ONG-urile sunt invitate sa faca cat mai multe nominalizari la cele trei categorii de premii ale Galei: Premiul Comunitatii pentru o firma, Premiul pentru o institutie sau ONG, respectiv Premiul Comunitatii pentru o persoana fizica. Nominalizarile se vor putea face on-line, pe siteul www.fsc.ro, pe pagina dedicata Galei Premiilor Comunitatii Bacauane. Aici vor fi puse la dispozitie formulare electronice pe care cei interesati le pot completa cu informatiile esentiale despre actiuni si proiecte concrete, bine definite, derulate in 2013 in judetul Bacau, ce au vizat dezvoltarea comunitatii bacauane, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflati in nevoie si sprijinirea categoriilor defavorizate. Domeniile vizate sunt: social, medical, educational, persoane cu dizabilitati, protectia mediului, cultural-artistic, situatii de urgenta.

„In ultimii ani numarul nominalizarilor la cele trei categorii ale Galei a fost in continua crestere. E un semn ca societatea civila bacauana s-a maturizat si a invatat sa le spuna public multumesc celor care sustin proiectele comunitare cu bani, voluntariat sau expertiza. Ca in fiecare an jurizarea va fi realizata de un juriu independent alcatuit din reprezentanti ai unor institutii publice si reprezentanti ai mass-media, pentru ca selectia castigatorilor sa fie cat mai obiectiva si impartiala. Sunt incurajate si autonominalizarile, astfel incat cei care doresc sa-si faca cunoscute proiectele derulate in 2013 sau sa-si promoveze public partenerii si sustinatorii, pot sa o faca in cadrul singurului eveniment local care promoveaza initiativele societatii civile. Regulamentul concursului si metodologia de inscriere a nominalizarilor sunt disponibile pe pagina de web a Galei” (Ionut Chirita, coordonatorul evenimentului).

In afara de premiile sus mentionate juriul va acorda si un Premiu de Excelenta – unei personalitati locale care s-a remarcat prin actiuni deosebite in slujba comunitatii bacauane.