Un pas mic pentru un student, un pas mare pentru un viitor diplomat

0

Asociatia Tineretul ONU din Romania – Filiala Timisoara organizeaza in perioada 9-11 mai 2014, in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, cea de-a patra editie a proiectului Timisoara Model United Nations.

Aceasta reprezinta o ocazie speciala pentru studentii care doresc sa ia parte la simulari ale organismelor ONU, dar mai ales care doresc sa dobandeasca cat mai multe informatii despre domeniul relatiilor internationale si sa isi imbogateasca cunostintele despre comunicare, discurs public si persuasiune.

De-a lungul celor trei editii desfasurate pana in prezent au participat studenti din tara, dar si din strainatate, profesori si personalitati publice recunoscute in domeniul academic si diplomatic.

Cea de-a parta editie aduce in prim plan tema referitoare la  impactul tehnologiei, al stiintei si al inovatiei asupra obiectivelor ONU: “The impact of Science, Technology and Innovation on the objectives of the UN”. Aceasta tema va fi intens dezbatuta in cadrul a trei comitete: Consiliul de Securitate, Consiliul Economic si Social si Consiliul Drepturilor Omului.

Acest proiect urmareste crearea unui mediu adecvat dezvoltarii personale si aptitudinilor practice, care nu sunt suficient de accentuate in mediul academic. Se doreste familiarizarea participantilor cu  procedurile si procesele decizionale ale organismelor ONU.

Si la aceasta editie sunt asteptati studenti care doresc sa-si exerseze abilitatile de negociere, persuasiune si lucru in echipa; de asemenea, sunt invitate personalitati ale mediului academic, economic si diplomatic.

Participantii se pot inscrie pana la data de 27.04.2014. Pentru mai multe detalii si inscriere, accesati timisoara.unyouth.ro .