Conferinta de presa WE ARE THE FUTURE

0

Joi, 26 aprilie 2012, la Facultatea de Medicina Veterinara va avea loc o conferinta de presa  sustinuta de delegatia ministeriala austriaca, cu privire la viitorul invatamantului superior, in cadrul procesului Bologna.

Ziua de 26 aprilie 2012 este cea de-a patra zi din cadrul conferintei WE ARE THE FUTURE, de altfel cea mai importanta din intreaga saptamana. La ora 9:30, la Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Agricultura si Medicina Veterinara va incepe o conferinta de presa sustinuta de delegatia ministeriala a Austriei, in frunte cu ministrul Karlheinz Töchterle, in cadrul careia se vor discuta propunerile si ideile pentru imbunatatirea si armonizarea sistemului de educatie superioara. La conferinta de presa vor participa Janine Wultz, Presedintele Uniunii Studentilor Austriece, Heinrich Schmindiger, Presedintele Universitatii Austriece, Ioan Panzaru, fostul rector al Universitatii Bucuresti, Sorin Cimpeanu, rector in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti,  si Florin Stanica, prorector in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Gabriel Predoi, decan al Facultatii de Medicina Veterinara, Catalina Chendea, inspectorul Ministerului Educatiei impreuna cu delegatiile din Germania, India, Georgia, Slovacia, Austria, Polonia, Olanda, Marea Britanie, Egipt, Romania, Brazilia, Turcia, Kenya.

 Evenimentul reprezinta o importanta etapa in evolutia sistemului educational in lume, etapa ce face parte din procesul Bologna.   Este pentru prima data cand o astfel de conferinta are loc la Bucuresti, evenimentul de presa reprezentand astfel  un important moment din cadrul conferintei WE ARE THE FUTURE, organizata de Asociatia Universitatea Copiilor. Importanta evenimentului este redata de declaratia publica pe care ministrul educatiei al Austriei o va face cu privire la viitoarele modificari si imbunatatiri ale sistemului de invatamant superior.

Evenimentul de presa va fi urmat de vizita delegatilor tineri la Palatul Parlamentului, unde acestia vor avea ocazia sa discute cu ministrii educatiei, in vederea expunerii ideilor lor pentru imbunatatirea sistemului de invatamant superior in anul 2020.