Vrem un oraș pentru oameni, o capitală civilizată

0

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, are loc al zecelea Marș al Bicicliștilor din București. Începând cu ora 14.30, toți bucureștenii stingheriți de Orașul Mașinilor sunt așteptați să formeze o masă de oameni care doresc un #orașpentruoameni. Plecarea în marș se va face de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, după perioada de adunare și cea de organizare a voluntarilor.

Motivele de protest nu s-au schimbat din 2013, anunță organizatorii – Asociația OPTAR. De când au depus notificarea adunării publice!

Nu suntem ”vizionari”… doar avem o administrație incompetentă.” spun ei.

În această primăvară, pentru a sublinia starea jalnică în care se găsește orașul, tema protestului este „PRIMĂRIA ZERO – probabil cea mai incompetenta administrație din lume

– Ø (ZERO) ÎNTÂLNIRI DE INFORMARE A CETĂȚENILOR

Primăria nu a organizat nicio întâlnire de informare a cetățenilor despre planificarea mobilității urbane durabile. Nici nu a r putea, pentru că nu înțelege acest tip de planificare! Numai în primele 2 luni ale anului 2017 s-au înregistrat 11.000 de mașini în București. Primăria Capitalei nu are buget nici pentru construirea a 2000 de parcări în acest an! Totuși, edilii nu încearcă să înțeleagă soluțiile adoptate în alte orașe. În acest an se estimează că în București se vor înregistra încă 60.000 de mașini fără locuri de parcare.

Ø (ZERO) STRĂZI ACCESIBILIZATE LA NEVOILE PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Experții care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă au constatat că în București nu există nicio stradă accesibilizată la nevoile persoanelor cu dizabilități! În loc să ofere soluții pentru ca persoanele cu mobilitate redusă să poată accesa spațiul public, funcționarii au șters din document referirile la amploarea dezastrului! Un oraș accesibilizat asigură accesul persoanelor cu dizabilități la instituțiile de învățământ, sănătate, cultură, centre comerciale și de divertisment. Un oraș accesibilizat este atractiv pentru toți locuitorii săi!

Ø (ZERO) METRI DE PISTE PENTRU BICICLETE

În aprilie 2014, Primăria Capitalei primea din partea Guvernului, prin Ministerul Mediului, 10 milioane de Euro pentru a construi infrastructură pentru biciclete în București. În cei 3 ani care au trecut, niciunul dintre cei 4 primari nu a început procedurile pentru realizarea unui proiect de realizare a infrastructurii pentru biciclete. Niciunul dintre cei 4 primari n-a încercat să afle din partea comunității ce soluții s-ar putea aplica în București. Primăria Capitalei este probabil cea mai incompetentă administrație din lume: 4 primari, având 10 milioane de Euro la dispoziție, n-au reușit în 3 ani să construiască măcar 1 metru de pistă pentru biciclete.

Traseul poate fi parcurs de către orice biciclist:
https://goo.gl/y6uovg

Motivele organizării protestului:

– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră 

– încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană 
– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii 
– menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete 
– neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Adunarea publica indeplineste toate conditiile legale de desfasurare.

FB Event: http://bit.ly/2oTGNSC