Young Ambassadors Forum lanseaza perioada de inscrieri

0

Comunitatea International Affairs a organizatiei studentesti Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania a dat startul perioadei de inscrieri la prima editie a proiectului national dedicat tinerilor, Young Ambassadors Forum – Tackling chess on the world stage. Be the pawn that counts!

Young Ambassadors Forum reprezinta un forum educational si este menit sa creeze un context propice dezbaterilor si transmiterii de idei referitoare la aspectele ingrijoratoare ale societatii contemporane. Acesta va avea ca finalitate Declaratia The World We Envision, care va transpune recomandarile si viziunea participantilor in vederea solutionarii problemelor, cu impact asupra comunitatii nationale si internationale. 

Proiectul se va desfasura intre 20 si 23 aprilie in Bucuresti, iar pe parcursul celor 4 zile, cei 40 de participanti vor lua parte la o serie de conferinte dar si la workshop-uri menite sa stimuleze constientizarea tinerilor asupra unor probleme de actualitate.

Young Ambassadors va aborda doua mari tematici: Dificultatile tinerilor in secolul XXI nelinistit, globalizat si intesat de relatii interculturale si Impactul jocurilor de putere asupra dimensiunii umane. Acestea vor fi abordate din perspectiva educatiei si a potentialului acesteia de a produce progres social, din perspectiva rolurilor pe care tinerii le capata in diferite circumstante (de la piata muncii pana la conflicte armate), respectiv din perspectiva civismului digital si a identitatii refugiatilor si apatrizilor si a formelor contemporane de sclavie.

Printre invitati se numara domnul ambasador al Olandei – Matthijs van Bonzel, domnul ambasador al Poloniei – Marek Szczygiel, doamna ambasadoare Paraschiva Badescu, domnul ambasador  Sergiu Celac dar si domnul Mihai Razvan Ungureanu. Pentru a afla mai multe detalii despre proiect si pentru a fi la curent cu ultimele noutati din domeniu, viziteaza pagina noastra de facebook: https://www.facebook.com/YoungAmbassadorsForum?fref=ts sau site-ul: http://yaf.internationalaffairs.ro/

Asadar, daca esti interesat de diplomatie, relatii internationale si crezi ca poti contribui la schimbarea pozitiva a societatii in care traiesti te invitam sa te inscrii aici: https://yaf.typeform.com/to/i2Jr9D

Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP) este o organizatie studenteasca, non-guvernamentala, bazata pe voluntariat. De 16 ani, VIP ­si cele 4 comunitati ale sale (Business Club, Econosofia, Leadership Development ­si International Affairs) organizeaza anual peste 10 programe ­si proiecte de dezvoltare personala si profesionala, pe diverse domenii, pentru studenti ­si masteranzi, oferindu-le ­sansa de a invata intr-un mediu dinamic si de a interactiona cu specialisti.