Youth Partnership alege „Participarea publica antidiscriminare a tinerilor din comunitatile rurale” ca exemplu de buna practica

0

Proiectul „Participarea publica antidiscriminare a tinerilor din comunitatile rurale” al Asociatiei Centrul pentru Dezvoltare Comunitara Durabila (Giubega, Dolj) a fost fost ales ca exemplu de buna practica de Youth Partnership – Parteneriatul intre Consiliul Europei si Comisia Europeana in domeniul tineretului, metodologia de lucru si activitatile proiectului urmand sa fie prezentate in cadrul Conferintei Conference on the role of youth work in supporting young people in vulnerable situations, eveniment ce are loc in Malta in perioada 25-28 noiembrie 2014.

Proiectul este implementat in parteneriat cu Asociatia Centrul Educational pentru Resurse si Training CERT si Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala FPDL, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania, iar bugetul proiectului este de de 27.970 eur 

Copii si tinerii din mediul rural sunt expusi riscului crescut de a fi discriminati si au  un exercitiun mai slab al participarii cetateneasti. Proiectul nostru vrea ca tinerii din 3 sate din judetul Dolj: Giubega, Galiciuica, Campeni tinerii sa participe la organizarea comunitatii, dezvoltandu-se personal si social. Obiectivele proiectului sunt: insusirea unor tehnici simple de dezvoltare comunitara si personala, pentru cresterea capacitatii de a lupta impotva discriminarii, de catre tineri lideri din cele 3 comunitati din judetul Dolj si mobilizare si organizare comunitara in cele 3 comunitati pentru a incepe rezolvarea unor probleme identificate in comunitate.

Rezultatele asteptate includ dezvoltarea cetateniei active in cele trei comunitati, promovarea valorilor democratice si construirea capacitatii de advocacy a tinerilor cetateni, cresterea capacitatii grupurilor vulnerabile din cele 3 comune, dezvoltarea ONG-urilor de la nivel local. Principalul grup beneficiar al proiectului sunt 40 de tineri cu varste intre 13 si 30 de ani. In plus, peste 300 de cetateni vor afla despre proiect si vor primi informatii despre organizare comunitara, advocacy, voluntariat. Informatii despre proiect si despre activitatile Asociatiei Centrul pentru Dezvoltare Comunitara Durabila puteti pe site-ul www.cdcd.ro.

Conferinta din Malta unde proiectul va fi prezentat ca buna pactica beneficiaza de participarea a 130 de reprezenanti ai actorilor implicati in procesul politicilor de si pentru tineret la nivel European, national si local, evenimentul avand ca scop explorarea dificultatilor cu care se confrunta tinerii europeni si identificarea de solutii pentru sustinerea tinerilor cu oportunitati reduse, Adina Enache (coordonator local CERT Campeni) si Viorel Bucatura (voluntar CDCD) promovand  metodologiile de lucru utilizate in cadrul proiectului. Mai multe despre eveniment puteti gasi aici.

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 – 2014

Pentru mai multe informatii despre programul de finantare accesati: www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro