Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor

0

In fiecare an, pe 15 octombrie se celebreaza “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”, eveniment ce se desfasoara anual in Statele Unite, Canada Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o ora lumanarile sunt lasate sa arda si astfel, datorita diferentei de fus orar, se creeaza un „Val de Lumina” care face inconjurul globului si dureaza 24 de ore.

Organizatia E.M.M.A. va organiza acest eveniment si in anul acesta,  in Bucuresti si in alte orase ale tarii. De asemenea se va organiza si de romanii – simpatizanti EMMA care locuiesc in strainatate.

Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.

In 2002, la initiativa unui grup de parinti,  ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.  An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.  In Romania, evenimentul s-a organizat pentru prima data anul trecut, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Bucuresti, in fata Ateneului Roman si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate.      

In acest an, evenimentul va avea loc in 16 orase din tara si 4 din strainatate. Pentru Bucuresti locatia de desfasurare va fi in fata Cercului Militar National (Casa Centrala  a Armatei), cu incepere de la ora 19:00. Detalii despre eveniment si celelate locatii se gasesc pe pagina dedicata acestui eveniment, de pe sit-ul EMMA.

Pentru mai multe informaţii puteti scrie pe [email protected]