116 cereri de finantare primite de OIE pentru fondurile disponibile in cadrul Schemei de Grant pentru Parteneriate

0

Data de 23 august 2012, ora 17:00 a fost data limita de depunere a Cererilor de finantare din cadrul primei runde a Cererii de propuneri de proiecte – Schema de grant pentru Parteneriate, Programul de Cooperare Elvetiano – Roman, Fondul Tematic pentru Parteneriate si Experti.

Lansata in data de 21 mai 2012 si administrata de consortiul format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat, Schema de grant pentru Partneriate, Fondul Tematic pentru Parteneriate si Experti, pune la dispozitia organizatiilor neguvernamentale 2,5 milioane CHF in cadrul primei cereri de propuneri de proiecte, din care 1 milion CHF pentru granturi mici si 1,5 milioane CHF pentru granturi mari.

Mentionam ca cererile de finantare primite dupa termenul limita vor fi respinse automat si vor fi arhivate arhivate nedeschise de catre OIE.

In prezent cele 116 cereri de finantare primite in termenul limita se afla in process de evaluare a conformitatii administrative si de verificare a eligibilitatii.

KEK-CDC Consultants este o companie infiintata in anul 1983, ale carei servicii axate pe planificare, monitorizare si evaluare a proiectelor, programelor si politicilor, in contextul dezvoltarii internationale, sunt oferite organizatiilor din sfera administratiei publice si nonprofit.  In prezent, KEK-CDC Consultants detine competente in dezvoltarea de strategii si concepte, dezvoltarea unor sisteme de management al calitatii (monitorizare, sisteme de certificare), dezvoltare organizationala, moderare si facilitare. www.kek.ch

FDSC este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. In cei peste 15 ani de activitate, FDSC a acumulat o vasta experienta in gestionarea si alocarea fondurilor catre organizatii neguvernamentale – peste 1700 de proiecte finantate, cu un buget total de peste 70 de milioane de euro. Uniunea Europeana (programele Phare adresate societatii civile), Banca Mondiala, Charity Know How, USAID, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (Fondul ONG 2004 – 2009) sunt cativa dintre donatorii pentru care FDSC a realizat managementul programelor de finantare derulate in Romania. www.fdsc.ro

Fundatia pentru Parteneriat a fost infiintata in 1998 ca fundatie independenta si face parte din Parteneriatul pentru Mediu, care sprijina proiecte de imbunatatirea mediului si dezvoltarea comunitatilor in sase tari din Europa Centrala si de Est. Fundatia dezvolta si implementeaza o gama larga de programe si instrumente, care includ finantarile, asistenta tehnica, instruirea precum si programe operationale specifice. Pana in prezent fundatia a finantat peste 750 de proiecte prin interemdiul a 11 programe de finantare. www.repf.ro

Programul de Cooperare Elvetiano-Roman isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, cat si intre diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare. Suma alocata Romaniei in cadrul acestei asistente financiare este de 181 mil. CHF, perioada de angajare a fondurilor fiind de 5 ani de la data aprobarii creditului cadru de catre Parlamentul elvetian, iar cea a platii efective de 10 ani.