A 9-a editie a Conferintei Europene de Microcreditare

0

Sustinuta de Comisia Europeana, European Investment Fund, AIPPIMM, Fundatia Post-Privatizare, Fondul Roman de Contragarantare si alte organizatii de microfinantare din Europa, conferinta Europeana de Microcreditare va avea loc la Bucuresti in perioada 8-9 noiembrie 2012, la Crowne Plaza Hotel si va avea ca tema “Construirea unui sistem durabil de microfinantare in Europa.”

Incercand sa duca mai departe succesul ultimei editii care i-a avut ca invitati speciali pe Comisarul European, László Andor, si  pe Printesa Maxima a Olandei, European Microfinance Network (EMN), o entitate ce reuneste un numar de 95 de organizatii din sectorul de microfinantare, a anuntat oficial perioada conferintei de anul acesta, a carei tema este dedicata sustenabilitatii sectorului de microfinantare. Intr-o Europa schimbata de noile provocari si greutati  generate de criza economica, EMN considera ca prin obtinerea unui climat ecomonic favorabil dezvoltarii initiativelor de business,  microfinantarea va juca un rol important in modernizarea sectorului de protectie sociala si sprijinirea dinamicii economiei, in special a IMM-urilor si ocuparea fortei de munca.

Vor fi doua zile de conferinte, workshopuri si sesiuni de mese rotunde cu peste 350 de participanti cu accent pe teme precum: microfinantarea in Europa de Est si lansarea programului Jasmine Help Desk.

Conferinta va oferi o platforma unica de dezbateri si de discutii deschise pe tema  succesului miscarii Eastern Credit Union si in special importanta microfinantarii in Romania, precum si importanta acesteia in sprijinirea clientilor din zona rurala si din grupurile vulnerabile, in vederea dezvoltarii durabile si sustenabile in zona rurala.

In plus, ceremonia de premiere European Microfinance Award va fi organizata in timpul conferintei. Ideea care fundamenteaza oferirea acestor premii este aceea de a promova dezvoltarea de noi practici in domeniul microfinantarii.