Stadiul evaluarii proiectelor – Programul de Cooperare Elvetiano-Roman – Schema de grant pentru ONG-uri, runda I, 2012

0

Procesul de evaluare a primei runde de finantare in cadrul  Programului de Cooperare Elvetiano–Roman – Schema de grant pentru ONG-uri, este in continuare in derulare  datorita numarului foarte mare de proiecte depuse – 805 pentru cele doua componente (Social si Mediu ).

Rezultatele finale ale evaluarii se preconizeaza a fi publicate la finalul lunii februarie 2013.  Data a publicarii rezultatelor va fi anuntata in momentul in care se va stabili data a intalnirii Comitetului de selectie, care va lua decizia finala.

Consortiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro) a fost selectat ca fiind Organismul Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile.

Cererea de propuneri de proiecte lansata pe 10 mai 2012 si care a avut termen limita pentru depunerea dosarelor cererilor de finantare 12 iulie 2012, are ca obiectiv consolidarea organizatiilor neguvernamentale din Romania si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici, precum si promovarea activitatilor ONG care abordeaza cu precadere aspecte legate de mediu si furnizarea de servicii sociale, contribuind totodata  la intarirea capacitatii lor organizationale.

Prin intermediul Schemei de grant sunt puse la dispozitia organizatiilor 2.000.000 CHF – pentru Componenta Social si 600.000 CHF – pentru Componenta Mediu. 

capture-9337643