YouthBank finanteaza proiectele liceenilor bucuresteni

0

YouthBank Bucuresti lanseaza cel de-al treilea apel de proiecte adresat liceenilor bucuresteni. Concursul de proiecte se adreseaza liceenilor bucuresteni care studiaza in sectoarele 1 si 2, iar proiectele propuse pentru finantare trebuie sa aiba un impact in comunitate si sa reprezinte o solutie la o nevoie identificata. Incepand cu aceasta runda de finantare, odata cu implicarea Bancii Comerciale Romane ca partener national, programul se indreapta in special catre acele initiative de antreprenoriat social care isi propun un impact pe termen lung si care sunt concepute avand in vedere sustenabilitatea acestor proiecte.

In perioada 5 martie – 23 martie 2012, echipa YouthBank Bucuresti invita elevii liceelor din sectoarele 1 si 2 sa aplice cu un proiect in cadrul concursului de finantare YouthBank. Proiectele trebuie sa aiba un impact in comunitate si sa reprezinte o solutie la o nevoie identificata de ei. Sunt incurajate proiectele care dezvolta activitati de antreprenoriat social, respectiv care folosesc finantarea obtinuta din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovatoare care raspund unei nevoi a comunitatii, asigurand continuarea initiativei si un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea si mobilizarea altor resurse din comunitate.

Pentru a aplica la aceasta runda de finantare a programului:

  • liceenii trebuie sa faca parte dintr-o echipa (minim 3 persoane);
  • proiectele propuse trebuie sa se desfasoare in Bucuresti;
  • proiectele propuse pot raspunde unor nevoi identificate la nivelul comunitatii si pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta sau ecologie, la sanatate, muzica sau IT etc.;
  • sunt incurajate proiectele inovatoare care pot genera resurse (vand produse / servicii) pentru a creste impactul pe termen lung;
  • suma solicitata poate fi de minim 2.000 lei si maxim 3.000 lei pentru un proiect;
  • perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (9 aprilie – 3 iunie 2012).

Ana Ilinca Macri, Sef Departament Comunicare Interna si Comunitate, Banca Comerciala Romana, declara: “Credem ca antreprenoriatul social este o solutie reala la problemele comunitatii si ne bucuram sa ii sustinem pe acesti tineri care investesc creativitate si energie pentru dezvoltarea comunitatii locale. Sustinerea YouthBank face parte dintr-o platforma mai larga de incurajare a antreprenoriatului de catre BCR, inclusiv a antreprenoriatului social: Antrenor de Antreprenor.

Platforma reuneste proiecte sinergice, adaptate fiecarui grup tinta, prin care BCR catalizeaza resurse (cunostinte financiare, modele de succes, oportunitati de networking si finantare) in beneficiul tinerilor care vor sa schimbe in bine comunitatile printr-o abordare inovatoare de business sau care vor sa isi deschida o afacere clasica.

YouthBank este un program de educatie si antreprenoriat social, coordonat la nivel local de Fundatia Comunitara Bucuresti si la nivel national de Asociatia pentru Relatii Comunitare in parteneriat cu Banca Comerciala Romana.