176 de proiecte si programe au fost inscrise la cea de-a X-a editie a Galei Societatii Civile

0

109 reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara vor concura anul acesta la Gala Societatii Civile. Acestia au inscris in total, la cele 17 sectiuni ale competitiei, 176 de proiecte si programe.

Sectiunea cu cele mai multe inscrieri este cea de Programe (34 de programe), aceasta sectiune fiind o noutate a competitiei de anul acesta.  In cadrul ei s-au putut inscrie programe din orice domeniu de activitate, care au un caracter permanent si nu au o perioada determinata de implementare sau un buget fix.

Sectiunea  Educatie, Invatamant si Cercetare a strans 24 proiecte, urmata de sectiunea de Originalitate cu 22 de proiecte si de cea de Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT cu 21 de inscrieri.

Ca si la editiile anterioare, Bucurestiul are cei mai multi reprezentanti in competitie – 93 de proiecte si programe, pe locul doi situandu-se Cluj-Napoca cu 10 proiecte, urmat de Iasi cu noua si de Brasov si Targul Mures cu cate opt proiecte inscrise in competitie. In topul oraselor reprezentate in competitie se mai afla: Timisoara, Baia Mare, Buzau, Constanta si Galati.

89 din proiectele inscrise la Gala Societatii Civile 2012 s-au desfasurat la nivel national, 39 la nivel local, 29 la nivel regional si doar 19 au aria de implementare la nivel judetean.

Numarul inscrierilor pe sectiuni: Educatie, Invatamant si Cercetare – 24 proiecte, Arta si Cultura – 12 proiecte, Apararea drepturilor individuale/ colective – 7 proiecte, Comportament civic si Participare publica – 16 proiecte, Sanatate – 18 proiecte, Incluziune sociala – 8 proiecte, Servicii de Asistenta sociala – 7 proiecte,  Protectia mediului – 8 proiecte, Dezvoltare economica si sociala – 18 proiecte, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT – 21 de proiecte, Proiecte pentru TINERET – 20 de proiecte, Buget – / Eficienta + – 9 proiecte, Impact – 12 proiecte, Durabilitate – 11 proiecte, Originalitate – 22 de proiecte, Proiecte si campanii de CSR – 5 proiecte, Sectiunea Programe – 34 de programe.

In perioada 26 martie – 3o aprilie, proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate si notate de catre membrii juriului, 60 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, dar si reprezentanti ai sectorului privat.

Mai multe detalii despre membrii juriului de anul acesta, dar si despre proiectele inscrise in competitie, gasiti pe www.galasocietatiicivile.ro.

 Initiata in anul 2002, de-a lungul celor noua editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie 1.160 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”, part of Millenium People.