5 traineri internationali aduc arta de pe taramurile indepartate pentru elevii clujeni

0

AIESEC Cluj-Napoca implementeza in aceasta primavara un nou proiect educational, adresat elevilor de gimnaziu – HeARTs Around the World. Proiectul impleteste trei tipuri de educatie: non-formala, artistica si interculturala, aducand 5 traineri internationali care organizeaza saptamanal workshopuri artistice pentru elevii claselor a V-VII. 

Proiectul are acordul de principiu al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si conlucreaza cu patru scoli partenere din Cluj-Napoca: Colegiul National “George Cosbuc”, Scoala cu clasele I-VIII “Constantin Brancusi”, Scoala “Elf” si Liceul de Informatica “Tiberiu Popoviciu”, beneficiind si de sustinerea partenerului comercial – restaurantul “YuCoN”.

Astfel, in luna martie, la Cluj au sosit 5 studenti din 5 tari ale lumii: China, Brazilia, Grecia, Spania si Mexic, toti intrunind aptitudini artistice, educationale si de creatie, iar pe parcursul a sase saptamani, pana in 21 aprilie, acestia vor sustine training-uri specializate in domeniul artistic, pentru elevii participanti, din clasele a V-VII, din scolile partenere. Training-urile urmeaza un program bazat pe cele mai eficiente metode de educatie non-formala, desfasurandu-se in limba engleza, intr-o atmosfera de comunicare interculturala.

Domeniile acoperite de proiectul HeARTts Around the World sunt: fotografie, desen, dans si muzica, acestea fiind intercalate  cu  activitati de prezentare a tarilor de origine si de invatare a cuvintelor de baza in limbile native a trainerilor, aducand in palmarezul activitatilor artistice o nota de multiculturalism.

Traim intr-o societate in care arta este subtil neglijata, iar talentul este infrant de necesitatile cotidiene ale vietii. HeARTs Around the World este un proiect educational ce isi propune sa incurajeze tinerii sa-si urmeze talentul, sa-si dezvolte aptitudinile si sa lupte pentru visele lor. Proiectul genereaza si alte beneficii, precum dezvoltarea abilitatilor de comunicare intr-un mediu intercultural si a abilitatilor conversationale in limba engleza”, sustine Cristina Cojocaru, manager de proiect.

Intreg proiectul de bazeaza pe activitati de voluntariat, trainerii internationali venind la Cluj in cadrul unui program de internshipuri internationale de voluntariat, organizate de AIESEC.

follow_stiriong-2902293