800 de persoane din grupuri vulnerabile vor beneficia de sprijin pentru incadrarea in munca

0

Fundatia Motivation Romania in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Goals UK CIC, Fundatia Special Olympics din Romania si HR Specialists SRL au lansat proiectul „MOTIVARE PENTRU OCUPARE” dedicat persoanelor din grupuri vulnerabile pe piata muncii.

Obiectivul major al proiectului este de a facilita integrarea pe piata muncii a principalelor grupuri vulnerabile, prin servicii de dezvoltare a potentialului lor profesional si acces la formare profesionala si ocupare. Proiectul se deruleaza in regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est si Sud-Muntenia, incepand cu 29.04.2014, pe o perioada de 18 luni.

Prin intermediul proiectului, 800 de persoane din grupuri vulnerabile (persoane cu dizabilitati, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului si persoane de etnie roma) isi vor imbunatati competentele personale si profesionale si abilitatile de identificare a unui loc de munca. Ele vor beneficia de servicii de informare si consiliere profesionala, motivare, formare profesionala, mediere pe piata muncii si acompanierea la locul de munca. Beneficiarii vor fi indrumati catre cursuri de calificare si recalificare pentru locurile de munca cele mai cautate.

Totodata se va lucra si cu 400 de specialisti pentru eliminarea prejudecatilor si stereotipurilor si crearea de asteptari pozitive cu privire la potentialul de integrare sociala si profesionala a grupurilor vulnerabile. Specialistii sunt reprezentanti ai agentiilor publice / private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare grupurilor vulnerabile, din administratia publica locala si organizatii neguvernamentale, voluntari, angajati si manageri de companii.    

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni! (contract POSDRU/165/6.2/S/140197). Mai multe detalii pe www.motivation.ro.