“Cartiere pentru oameni”- Intalniri consultative si informative pentru ieseni

0

Asociatia Mai Bine implementeaza in perioada iunie 2013 – mai 2015 proiectul Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si avand ca partener principal Asociatia Equiterre – partener pentru dezvoltare durabila, organizatie de referinta in domeniul dezvoltarii durabile din Elvetia.

Proiectul raspunde nevoii de avansare teoretica si practica a principiilor dezvoltarii durabile din perspectiva traiului urban  la nivel individual si comunitar, promovand unelte educative si participative la indemana cetatenilor care sa sprijine si sa incurajeze implicarea comunitatii pentru dezvoltarea durabila a spatiilor urbane.

In cadrul acestui proiect vor fi realizate demersuri pentru cresterea implicarii cetatenilor la nivel local si sprijinirea initiativelor acestora de dezvoltare urbana. In acest scop, Asociatia Mai Bine organizeaza pe parcursul a patru luni, intalniri consultative si informative in cartierele Dacia, Tatarasi, Pacurari, Nicolina si Frumoasa din Municipiul Iasi pentru a promova un comportament responsabil fata de mediu si societate si pentru a raspunde tendintelor actuale din comunitate – poluare, consum nesustenabil, lipsa actiunilor de cooperare, initiativa si implicare activa a cetatenilor.

Vor fi identificate interesele si nevoile din comunitatea locala, solutiile pentru ameliorarea calitatii vietii si sprijinire initiativelor comunitare menite sa raspunda nevoilor identificate.

Prima intalnire consultativa la care sunt invitati toti locuitorii cartierului Dacia interesati de ameliorararea traiului urban in comunitatea lor se va defasura sambata, 5 octombrie 2013, intre orele 10.00 – 13.00, in incinta Scolii Gimnaziale „George Calinescu”.

Persoanele interesate sa participe la intalniri sunt rugate sa confirme pana pe 4 octombrie 2013 (orele 15.00) la e-mail: [email protected] sau telefon: 0332.419 130 (in intervalul orar 10.00 – 15.00).

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Bugetul total al proiectului este de 66.993,00 CHF. Bugetul solicitat de la finantator este de 58.411,00 CHF (87,20%), restul de 12,80% reprezentand contributia Asociatiei Mai Bine.