“Cartiere pentru oameni”- Intalniri consultative si informative pentru ieseni

0

Asociatia Mai Bine implementeaza in perioada iunie 2013 – mai 2015 proiectul Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si avand ca partener principal Asociatia Equiterre – partener pentru dezvoltare durabila, organizatie de referinta in domeniul dezvoltarii durabile din Elvetia.

In cadrul acestui proiect vor fi realizate demersuri pentru cresterea implicarii cetatenilor la nivel local si sprijinirea initiativelor acestora de dezvoltare urbana. In acest scop, Asociatia Mai Bine organizeaza pe parcursul a patru luni, intalniri consultative si informative in cartierele Dacia, Tatarasi, Pacurari, Nicolina si Frumoasa din Municipiul Iasi pentru a promova un comportament responsabil fata de mediu si societate si pentru a raspunde tendintelor actuale din comunitate – poluare, consum nesustenabil, lipsa actiunilor de cooperare, initiativa si implicare activa a cetatenilor.

Sunt urmarite interesele si nevoile din comunitatea locala pentru ameliorarea calitatii vietii si sprijinirea initiativelor comunitare menite sa raspunda nevoilor identificate. De asemenea, in cadrul intalnirilor cu locuitorii din cele cinci cartiere vor fi oferite informatii cu privire la necesitatea participarii active a fiecaruia pentru imbunatatirea traiului urban si dezvoltarea durabila a comunitatii locale.

Prima intalnire consultativa la care sunt invitati toti locuitorii cartierului Dacia interesati de ameliorararea traiului urban in comunitatea lor, se va defasura sambata, 12 octombrie 2013, intre orele 10.00 – 13.00, in incinta Scolii Gimnaziale „George Calinescu”.

Persoanele interesate sa participe la intalniri sunt rugate sa confirme pana pe 11 octombrie 2013  la e-mail: [email protected] sau telefon: 0752.409620.

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Bugetul total al proiectului este de 66.993,00 CHF. Bugetul solicitat de la finantator este de 58.411,00 CHF (87,20%), restul de 12,80% reprezentand contributia Asociatiei Mai Bine.