„Impreuna pentru servicii sociale mai bune” un proiect IOCC Romania si Federatia Filantropia

0

“Impreuna pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacitatii organizationale a unei retele nationale de ONG-uri crestine” reprezinta titlul unui proiect ce a avut ca scop principal dezvoltarea capacitatii organizationale a Federatiei si membrilor ei de a asigura servicii sociale eficiente pentru cei aflati in dificultate.

Proiectul implementat in perioada 1 septembrie 2010 – 31 iunie 2013, ajuns la final, a fost marcat de o conferinta care a avut loc vineri, pe 31 mai 2013, la Palatului Patriarhiei din Bucuresti. In cadrul evenimentului, membrii celor trei organizatii partenere au prezentat activitatile desfasurate, concluzionand cu rezultatele obtinute in urma eforturilor comune. Proiectul a avut ca scop principal dezvoltarea capacitatii organizationale a Federatiei si membrilor ei de a asigura servicii sociale eficiente pentru cei aflati in dificultate.

S-au realizat programe de instruire, schimburi de experienta intre membrii ONG-urilor, intalniri de lucru si un total de aproximativ 700 de ore de asistenta tehnica si mentorat.

In urma implementarii programului, toti indicatorii de performanta avuti in vedere au fost indepliniti sau chiar depasiti. Astfel, 227 de angajati si reprezentanti ai ONG-urilor membre si-au imbogatit experienta in arii precum managementul echipelor performante, atragerea de resurse din comunitate, planificare operationala si managementul resurselor umane. De activitatile de formare au beneficiat 140 de manageri de top si de nivel mediu, manageri de proiecte, coordonatori si viitori manageri. De asemenea, pe parcursul a 201 zile de schimburi de experienta, 57 de angajati ai organizatiilor membre s-au implicat in diferite activitati, invatand unii de la altii si gasind impreuna solutii pentru ajutorarea beneficiarilor finali – categoriile de persoane defavorizate.

Dincolo de rezultatele de pe hartie, care sunt, pentru noi, dovada ca ne-am atins obiectivele cu care am pornit la drum, cele mai valoroase roade ale acestui proiect sunt cunoasterea reciproca profunda si colaborarea deplina intre toti cei implicati. Astfel, ajunsi la finalul perioadei de implementare, ne-am regasit in frumoasa situatie de a constata ca s-au construit relatii solide si fructuoase intre organizatii, care sunt, fara indoiala, una din premisele pe care le tinteam pentru imbunatatirea calitatii serviciilor sociale pe care astazi le oferim celor in nevoie”, a spus pr. Narcis Axinte, presedintele Fundatiei Solidaritate si Speranta, membra a Federatiei Filantropia, in deschiderea evenimentului.

follow_stiriong-8968712