ASER te invita sa descoperi tainele diplomatiei!

0

Clubul Studentilor Diplomati (CSD), aflat la cea de-a doua editie, isi propune sa faciliteze accesul unui numar cat mai mare de studenti la mediul diplomatic. Acesta isi indreapta atentia asupra studentilor din universitatile bucurestene: Academia de Studii Economice, SNSPA, Universitatea Bucuresti (Facultatea de Drept, Facultatea de Limbi Straine).

Pentru ca editia trecuta a proiectului s-a bucurat de un succes confirmat, structura CSD 2012 va urma, in mare parte, liniile editiei anterioare.

Prima etapa a proiectului consta in distribuirea a 500 de exemplare a Ghidului Viitorului Diplomat, urmata de Conferinta CSD, ce va avea loc Miercuri, 14 martie, incepand cu ora 13:30, in Aula Magna din ASE. In cadrul conferintei se va discuta pe tema: “Romania in viziunea europeana: Pilon sau Pion?”, iar printre invitatii asteptati se afla: Domnul Ambasador Sergiu Celac, fost ministru de externe al Romaniei, Domnul Ambasador Ion Gorita, reprezentant permanent al Romaniei la ONU, Doamna Dana Marca, Reprezentant CRREDAE.

16 tineri vor fi selectati pentru a participa la activitatile organizate in cadrul Clubului CSD: traininguri si workshop-uri in care vor fi abordate teme din domeniul diplomatiei (misiune diplomatica, eticheta si protocol, geopolitica sau diplomatie economica), urmate de o dezbatere pe o tema de actualitate. Timp de 7 zile, membrii vor intra in contact cu personalitati din domeniu, profesori universitari, dar si traineri de succes, care vor impartasi din experienta lor profesionala in diplomatie. Clubul se va incheia cu “Balul CSD”, un dineu elegant in stil diplomatic. Proiectul nu se incheie aici intrucat membrii participanti pot intra apoi in comunitatea CSD.

Mai multe detalii despre proiect gasesti pe: www.csd.aser.ro!