Casele Ciripite ajung acasa, in Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti

0

In martie 2015, casutele de pasarele realizate in campania de strangere de fonduri Case Ciripite a Asociatiei De-a Arhitectura au fost montate in Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti.

dscn8215-7823395

Expozitia de creatie si fundraising Case Ciripite, organizata in octombrie 2014, dezvoltata de Asociatia De-a Arhitectura cu scopul de a sustine implementarea cursului De-a Arhitectura in Orasul Meu in anul scolar 2014-2015, a reunit 12 dintre cei mai importanti arhitecti si designeri din Romania care s-au intrecut in a da forma celor mai frumoase case pentru pasari, in baza recomandarilor primite de la partenerul proiectului, Societatea Ornitologica Romana (SOR).

dscn8232-4387507

Lucrarile au fost expuse pe parcursul a trei zile in cadrul Galeriei Galateca. Inainte de a fi incluse in expozitie, casutele au fost licitate, iar suma stransa (20.000€) a fost folosita pentru finantarea predarii cursului De-a Arhitectura in scolile din Romania.

Arhitectii si designerii care au luat parte la acest proiect au fost: Agnes Lukacs (Adentro), Bogdan Babici (Tecon), Corvin Cristian, Cristi Borcan (StudioBasar), Emil Ivanescu (OAR Bucuresti), Ileana Savescu (Westforth Architecture), Mihai Popescu (Twins Studio), Mario Kuibus (Re-Act Now), Marius Moga (Atelier Mass), Oana Coarfa (Republic Of Architects), Serban Sturdza  (Prodid), Eliza Yokina (SYAA).

flyer-02-2916900

Casutele ciripite au fost achizitionate de: Antonescu PR & Consulting, CA Immo, Clinica Maria, Coldwell Banker, Delta Glass, Dedeman, M1. Crama Atelier, Richter, Siniat, The Park, Valrom, Velux.

Intre 6-10 aprilie, in cadrul saptamanii „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, Asociatia De-a Arhitectura organizeaza 4 ateliere Ciripite in colaborare cu Societatea Ornitologica Romana unde, cate o clasa pe zi, va descoperi casutele de autor create special pentru pasarele. Cei aproximativ 110 copii din clasele I-III vor invata sa se orienteze pe harta ca sa descopere casutele, vor afla informatii despre pasarile din Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti, iar la fiecare casuta ghidul va explica care este ideea de la care s-a plecat in crearea acesteia. In final copiii vor avea sansa sa construiasca cate o hranitoare pentru pasarele.

Ca urmare a succesului primei editii, Expozitia de creatie Case Ciripite va continua si in 2015, cu editia a II-a. Asteptam companiile interesate de a ne sustine in acest proiect sa ne contacteze la: [email protected]

Cu aceasta ocazie lansam invitatia catre publicul larg de a vizita casutele in noul lor ambient natural, pentru care au fost create initial. La intrare in Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti cei interesati vor gasi o harta-pliant care ii va ghida catre cele 12 Case Ciripite.

flyer-01-9738848

Asociatia De-a Arhitectura a fost fondata in ianuarie 2013 de catre sase arhitecte si isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit pentru publicul larg in vederea constientizarii si a cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si ale urbanismului. Numai prin intelegerea si asumarea lor de catre diverse categorii de public se poate asigura o crestere durabila a calitatii mediului construit din mediile urbane si rurale. De-a Arhitectura crede cu tarie ca o schimbare a paradigmei culturii arhitecturale si urbane a societatii romanesti actuale nu se poate face decat pornind de la educatia copiilor, viitorii cetateni si formatori indirecti de opinie ai parintilor lor, iar aceasta idee a dus la dezvoltarea unor programe educationale complementare care aduc cunostinte despre arhitectura si mediu construit in scoli.