Cetatenie Activa prin Participarea Tinerilor

0

Centrul Ratiu pentru Democratie isi propune sa extinda la nivel national programul sau, Participarea Tinerilor. Asadar, suntem mandri sa anuntam ca, in urmatoarele 11 luni, vom implementa proiectul Cetatenie Activa prin Participarea Tinerilor.

Cetatenie Activa prin Participarea Tinerilor va fi implementat in parteneriat cu Fundatia Pro Muntii Apuseni (Campeni, jud. Alba), in perioada Octombrie 2014 – Septembrie 2015. Proiectul isi propune sa creasca nivelul de participare civica si cetațenie activa a tinerilor romani cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, prin implicarea a 500 de elevi, 24 de profesori si 12 lucratori de tineret din 12 orase din Romania in dezvoltarea si implementarea de campanii de advocacy pe probleme identificate in comunitatile lor, precum si prin cresterea oportunitatilor de dialog structurat intre elevi si autoritatile publice locale. La incheierea proiectului, 5 campanii de advocacy vor fi implementate la nivel national. Campaniile de advocacy dezvoltate si implementate de elevi vor avea un impact dublu asupra beneficiarilor directi si indirecti: pe de o parte, tinerii vor descoperi cum sa isi faca auzite vocile in viata socio-politica a comunitatilor lor si, pe de alta parte, ei vor invata ca o societate democratica solida are nevoie de participarea tuturor membrilor sai, indiferent de varsta si alte caracteristici demografice ale acestora.

Primele activitati ale proiectului constau in selectarea viitorilor parteneri ai proiectului, si anume 24 de unitati de invatamant si 12 organizatii guvernamentale din urmatoarele orase: Cluj-Napoca, Turda, Campeni, Iași, București, Zalau, Oradea, Sighișoara, Alba Iulia, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc si Petrosani. Totodata, in perioada imediat urmatoare, echipa de proiect va realiza ghidurile de lucru in domeniile drepturile omului si cetateanului, tehnici de negociere si dezbatere si campanii de advocacy, pe baza carora se vor desfasura modulele de formare si webinar-ele dedicate beneficiarilor directi.

Daca doriti sa va implicati in proiectul nostru si sa ne sprijiniti in dezvoltarea metodelor de lucru interactive cu tinerii, va stam la dispozitie pentru mai multe detalii la adresa de email: [email protected]     

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Echipa CRD