Cluj 2.0 – idei si solutii creative pentru proiectul de dezvoltare urbana Cluj Innovation City

0

CLUJ IT Cluster, cel mai important cluster in domeniul IT la nivel national, in colaborare cu asociatia [email protected] 2015 (Capitala Europeana a Tineretului), lanseaza concursul de viziune Cluj 2.0 cu scopul de a genera idei si solutii creative pentru proiectul de dezvoltare urbana integrata, Cluj Innovation City. Competitia este deschisa studentilor din toate domeniile – de la IT, Arhitectura, Stiinte Economice si Drept la Sociologie, Administratie Publica, Educatie sau Arte – din cadrul universitatilor clujene si nu numai.

Proiectul Cluj Innovation City vizeaza crearea unui oras inteligent, aliniat la politicile mondiale de dezvoltare economica, tehnologica, ecologica, arhitecturala, administrativa si sociala. Concursul isi propune sa fie un catalizator  de idei creative si inovatoare, care sa angreneze comunitatea tinerilor. Este prima initiativa de acest gen, speram dintr-o serie, prin care, impreuna cu [email protected] 2015 (Capitala Europeana a Tineretului), le oferim tinerilor posibilitatea de a se implica intr-un proiect de anvergura pentru oras și ai carui beneficiari vor chiar ei”, a declarat Andrei Kelemen, director executiv al Cluj IT Cluster.

Pentru a participa la competitie, studentii se pot inscrie individual pe platforma online pusa la dispozitie pe www.clujit.ro  pana la data de 10 mai 2013.  Ulterior, participantii vor fi incurajati sa formeze echipe multidisciplinare de pana la 6 persoane, din cel putin 2 discipline diferite, care impreuna sa dezvolte un proiect de viziune pentru Cluj Innovation City si sa puna in aplicare cele mai avansate si inovative concepte referitoare la infrastructura orasului, un model economic nou, un cadru legislativ favorabil, precum si metode revolutionare de invatare si cercetare.

Pe baza propunerilor depuse, organizatorii vor selecta 5-8 echipe carora li se vor acorda premii in valoare totala de aproximativ 5.500 EUR si care vor fi invitate sa participe la un workshop pentru realizarea unei viziuni comune a conceptului detaliat in cadrul concursului pentru Cluj Innovation City, coordonat de o echipa internationala formata din persoane cu experienta in domenii precum design, arhitectura, economie, administratie publica si nu numai.

Viziunea rezultata in urma concursului nostru va trebui sa tina cont de legatura directa intre orasul existent si Cluj Innovation City, acestea trebuind sa se potenteze reciproc pentru a contribui la dezvoltarea si cresterea economica a regiunii in ansamblu. Avem convingerea ca in cadrul concursului se vor genera foarte multe idei inovative de dezvoltare a orașului.”, a adaugat arhitectul Rareș Dragan din partea organizatorilor concursului.

Data limita de depunere a proiectelor este 7 iulie 2013, iar componenta juriului va fi anuntata pe 10 aprilie si va cuprinde personalitati ale mediului academic si specialisti din domeniile mentionate mai sus. Regulamentul concursului este disponibil pe www.clujit.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/ClujInnovationCity. 

follow_stiriong-1844411