Conferinta de lansare a proiectului MADE IN RURAL

0

Fundatia World Vision  Romania organizeaza joi, 29 mai 2014, ora 10:00, la Clubul Taranului Roman, evenimentul de lansare a proiectului „MADE IN RURAL – Dezvoltare economica rurala prin revitalizarea traditiilor populare si exploatarea potentialului economic non-agricol”.

In anul 2013, Romania a avut o rata de ocupare de 59.7%, gradul de ocupare fiind corelat cu nivelul educatiei – absolventii invatamantului mediu si scazut nu gasesc de lucru. Peste 60% dintre somerii inregistrati in luna decembrie 2013 traiesc in mediul rural. 

„MADE IN RURAL” continua activitatile de formare si dezvoltare profesionala din proiectele „Atelierul de mestesuguri” prin care 645 de oameni din satele Olteniei si Transilvaniei au fost ajutati sa gaseasca alternative locale, sustenabile la traiul din agricultura de consum.

Noul proiect extinde aceste activitati in noua judete ale tarii, pentru perioada 1 aprilie 2014 – 31 septembrie 2015. Aproape 1900 de persoane vulnerabile din mediul rural vor fi consiliate si vor putea participa gratuit la cursuri de formare in mestesuguri traditionale, turism si antreprenoriat.

Fundatia World Vision Romania desfasoara proiectul „MADE IN RURAL” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale. Prosperitatea familiilor este esentiala pentru bunastarea copiilor, intrucat le ofera acestora sanse egale la educatie si dezvoltare. Prin derularea acestor activitati, stimulam o atitudine activa si implicarea in schimbarea conditiei de saracie in Romania.