Din noiembrie, Fundatia „Sfantul Sava de la Buzau” are un departament de voluntariat amenajat cu sprijinul OMV Petrom

0

In urma cu o saptamana, Fundatia Sfantul Sava de la Buzau a finalizat lucrarile pentru cladirea care va gazdui departamentul de voluntariat al organizatiei. Acesta este amplasat in incinta complexului de servicii sociale „Savaliada”, pe care Fundatia il construieste in localitatea Baba Ana, judetul Prahova.

Proiectul in baza caruia s-a pornit la lucru pentru realizarea departamentului de voluntariat, numit „Daruire voluntara”, a fost finantat prin campionatul de voluntariat OMV Petrom. A fost vorba intr-adevar de DARUIRE pentru ca, odata cu lansarea proiectului, Fundatia Sfantul Sava a mai adaugat pe lista de prieteni peste 20 de voluntari, angajati ai companiei Petrom. Ei au pus umarul, impreuna cu voluntarii „de zi cu zi” ai Fundatiei, la amenajarea acestui departament, in localitatea Baba Ana, locul unde Fundatia Sfantul Sava a inceput deja lucrarile pentru a transforma o fosta unitate militara in complexul social multifunctional amintit, pe care l-a gandit astfel incat sa raspunda nevoilor comunitatii din zona.

Proiectul complexului este amplu si necesita un volum mare de munca deoarece Fundatia Sfantul Sava si-a propus ca in cadrul complexului sa functioneze: doua centre pentru persoane varstnice (femei si barbati), un centru “Mama si copilul” pentru copii orfani si mame abandonate, un centru de ingrijiri paleative, o capela si 3 unitati protejate (o ferma, o ciupercarie si o brutarie). In acest context, infiintarea DEPARTAMENTULUI DE VOLUNTARIAT era practic o necesitate. De la reprezentantii Fundatiei aflam ca acest gand a devenit realitate, mai intai sub forma unui proiect: „Daruire voluntara” si, apoi, cu sprijinul voluntarilor, locatia a devenit functionala.

DEPARTAMENTULUI DE VOLUNTARIAT a capatat contur pe parcursul a doua weekend-uri, cand voluntarii au realizat lucrari de amenajare la una dintre cladirile aflate in complex astfel incat aceasta sa poata gazdui voluntarii care vor dori sa se implice in proiectele aflate in derulare ale Fundatiei.
Cu ajutorul voluntarilor din Petrom, a celor din cadrul Fundatiei “Sfantul Sava” si din comunitate, s-a placat cu polistiren fatada cladirii si apoi s-a curatat curtea din fata ei, unde s-au amplasat bancute. Voluntarii s-au gandit sa faca acest loc cat mai primitor si mai placut, fapt pentru care au desfasurat diverse activitati de gradinarit: au amplasat jardiniere si au plantat trandafiri și arbuști ornamentali. Si in interiorul cladirii s-au facut lucrari importante: voluntarii au aranjat mobilierul si apoi au amplasat echipamentele.

Fundatia spera ca, odata creat departamentul, sa existe voluntari care sa se implice saptamanal in furnizarea de servicii pentru categoriile defavorizate deservite in acest punct de lucru.
Fundatia Sfantul Sava de la Buzau are in spate 20 de ani de munca voluntara, foarte multi prieteni si sustinatori care au contribuit la realizarea unor frumoase proiecte sociale precum asezamintele de la Campeni, Ulmeni si Naeni, cu peste 70 de beneficiari in momentul de fata, taberele de la Bisoca și Maliuc, cu peste 2000 de beneficiari anual. Proiectul Fundatiei de la Baba Ana va insemna un trai mai frumos și pentru ale categorii vulnerabile.