Federatia Agrostar demareaza implementarea proiectului „Munca decenta pentru fermierii romani”

0

Federatia Agrostar a organizat in data de 28 februarie 2013, conferinta de debut a proiectului ”Munca decenta pentru fermierii romani”. Proiectul sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 in cadrul domeniului de finantare 22 Munca decenta si Dialog Tripartit, se desfasoara pe o perioda de 22 luni, incepand cu luna februarie 2013. Bugetul total al proiectului este de 299082 Euro, 269174 Euro reprezentand valoarea finantarii nerambursabile.

Proiectul vizeaza promovarea beneficiilor muncii decente si a aspectelor privind securitatea la locul de munca, folosind metode inovatoare utilizate in Norvegia in randul a 1500 de lucratori din agricultura, membri ai sindicatelor de producatori din Romania.  Pe parcursul implementarii proiectului se va desfasura o larga campanie de constientizare la nivelul a 1500 de lucratori agricoli privind buna intelegere a muncii decente, importanta evaluarii riscurilor la locul de munca, aplicarea masurilor de prevenire a accidentelor in agricultura si respectarea legislatiei privind sanatatea si securitatea lucratorilor la locul de munca (SSM).

Pentru a veni in sprijinul persoanelor ocupate din agricultura se vor infiinta doua centre de resurse pentru siguranta si sanatatea in agricultura prin intermediul carora 350 de lucratori din agricultura vor fi asistati direct, pe probleme legate de evaluarea riscurilor in agricultura, bolile profesionale, sfaturi practice de organizare ergonomica a muncii, respectarea normelor privind sanatatea si securitatea muncii.