IAA Young Professionals sprijina mediul ONG prin CivicVox

0

IAA Young Professionals Romania, a dat startul inscrierilor pentru proiectul CivicVox, care are scop  suportul ONG-urilor in vederea elaborarii, adoptarii si implementarii unor strategii mai eficiente de marketing si comunicare. Echipe de tineri profesionisti din Marketing si Comunicare vor propune modalitati de comunicare adaptate nevoilor organizatiilor, pe care le vor implementa impreuna cu studenti voluntari.

ONG-urile care doresc sa beneficieze de sprijinul IAA Young Professionals Romania se pot inscrie  trimitand o scurta descriere a organizatiei (misiune, actiuni precedente, proiecte in desfasurare, numar membri s.a.) la adresa [email protected] sau completand formularul de inscriere pana la data de 1 martie 2012. Aplicatiile trimise dupa aceasta data vor fi luate in considerare pentru urmatoarele selectii.

De asemenea, studentii sau alte persoane voluntare care doresc sa faca parte din echipele de implementare, pot sa utilizeze aceeasi adresa de e-mail pentru a obtine mai multe detalii.

Noi credem in puterea comunicarii de a face lucrurile bune si mai bune si de aceea vrem sa ajutam ONG-urile sa isi faca vocea si mai auzita. Stim ca resursele sunt limitate in aceste organizatii si de aceea le sustinem punand experienta noastra si pasiunea la lucru intr-o maniera care sa ne reprezinte si in care efortul nostru sa conteze – ne implicam activ si voluntar in comunicarea proiectelor organizatiilor non-guvernamentale”, spune Nicoleta Deliu, Presedinte IAA Young Professionals Romania.

IAA Young Professionals este un program al International Advertising Association ce reuneste tineri profesionisti sub 30 de ani sau studenti in ani terminali, atrasi de pasiunea comuna pentru domeniul marketingului si comunicarii.

Cele mai importante proiecte dezvoltate de IAA YP in Romania sunt Serile YP, GalerIAA,  CompetitIAA, Midsummer Party, conferintele Marketing Innovation si B(rand) Yourself. Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati www.iaayp.ro.

CivicVox este un proiect de consiliere in comunicare pentru ONG-urile care au nevoie de suport in aceasta zona.

Proiectul presupune mai multe etape:

  • Selectia ONG-urilor;
  • Consultarea acestora in vederea construirii unui brief de comunicare;
  • Realizarea unor sesiuni interne IAA YP de brainstorming / generare de idei;
  • Realizarea si livrarea unui plan final de comunicare;

Gasirea unor persoane voluntare (in special studenti) care sa se implice in implementarea planului de comunicare; sustinerea acestor persoane voluntare in vederea obtinerii de rezultate optime in punerea in practica a planurilor generate.

Nu ne rezumam doar la a ajuta cateva ONG-uri intr-un moment punctual cu o idee sau un set de actiuni, ci si la a sprijini in implementare si a educa si mentora persoane cu o experienta practica mai limitata in comunicare, dar care vor sa invete mai mult.”, puncteza Ioana Sigarteu, manager de proiect CivicVox.

CivicVox se deruleaza, in paralel, la Bucuresti si Cluj-Napoca, fiind primul proiect al asociatiei implementat simultan in cele doua centre.