Lansarea proiectului “Sa invatam sa invatam – primii pasi spre cariera”

0

Asociatia COMPASS (Romania) si Fundatia de Binefacere Casa Providentei (Republica Moldova) anunta lansarea proiectului Sa invatam sa invatam – primii pasi spre cariera, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus Plus. Valoarea totala a finantarii nerambursabile este de 6.136 Euro.

Proiectul se deruleaza in perioada 28.02.2015 – 31.10.2015 si urmareste sa contribuie la cresterea interesului fata de formarea profesionala, ca mijloc de dobandire a competentelor necesare practicarii unei meserii calificate, si antreprenoriat in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani din Romania si Republica Moldova, care au abandonat scoala timpuriu.

Principala activitate a proiectului consta in organizarea unui schimb de tineri, in luna iulie 2015, la Iasi (Romania), pe tema avantajelor participarii tinerilor la diferite programe si activitati educationale din perspectiva integrarii pe piata muncii. Utilizand metode specifice educatiei non-formale, facilitatorii vor urmari sa creasca motivatia tinerilor pentru educatie/ formare profesionala, astfel incat sa aiba sanse sporite de integrare pe piata muncii, fie ca angajati, fie ca antreprenori.

Procesul de selectie a participantilor la schimbul de tineri va fi demarat in luna aprilie 2015.

Participantii la schimbul de tineri vor primi certificate Youthpass, care constituie o recunoastere, la nivel european, a aptitudinilor si competentelor dobandite ca urmare a implicarii active in activitatile desfasurate pe parcursul schimbului de tineri.

Pentru mai multe informatii privind proiectul: Persoane de contact:

Romania: dna Lorena Popescu – [email protected]

Republica Moldova: dna Rodica Negura – [email protected]