Lupta impotriva violentei in scoli conti

0

Contribuția ecosistemului școlar este esențială pentru conștientizarea și informarea tinerilor, încă din școala primară.

Regiunea Lazio și Lazio Innova au promovat o serie de evenimente împotriva violenței, pentru a spori rolul educației în promovarea respectului reciproc
lupta împotriva violenței școlile pentru femei.

Numai aceste două date sunt suficiente pentru a evidenția cât de larg, răspândit și structurat este fenomenul violenței împotriva femeilor în țara noastră: de la începutul acestui secol până în prezent, peste 3.400 de femei au fost ucise în Italia, dintre care aproape o sută în numai primele zece luni ale anului 2021.

Un flagel social care are rădăcini culturale profunde

Si asupra căruia este necesar să acționăm cu multă fermitate și cât mai repede.

Citând cuvintele lui Arcangela Galluzzo, manager al zonei de șanse egale din Regiunea Lazio și director al Institutului de Studii Juridice din Lazio Arturo Carlo Jemolo: „Este important să vorbim despre violența împotriva femeilor și este esențial să facem pe cât posibil în toate situațiile și împrejurările care o permit”.

În acest sens, Regiunea Lazio organizează și programează de ani de zile multe inițiative, de la protecția femeilor care suferă violență până la prevenirea fenomenelor de acest tip, tot (dar nu numai) de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva Femei, care cade în fiecare an pe 25 noiembrie.

  • În special, printre cele mai proeminente inițiative, trebuie menționat proiectul Io non hate, destinat studenților și cu scopul de a influența cultura prin cursuri de conștientizare pe problemele combaterii violenței împotriva femeilor și promovării egalității de gen.
  • Ideea centrală este că formarea, în special, trebuie să fie îndreptată spre construirea unei identități umane care exclude toate formele de ură și discriminare.

Lupta împotriva violenței începe la școală

Violența împotriva femeilor este o dramă care afectează toate aspectele vieții sociale și reprezintă una dintre cele mai evidente forme de inegalitate. Tocmai pentru că este o problemă structurală, este necesar ca prevenirea acestui fenomen să plece de la școli, unde băieții și fetele pot învăța valori precum respectul, etica și legalitatea.

  • În acest context, este posibilă educarea, conștientizarea și informarea cu privire la o problemă atât de actuală și importantă care afectează pe toată lumea, fără excepție.
  • Violența împotriva femeilor este un fenomen transversal și tocmai din acest motiv necesită o abordare care să depășească simplele măsuri represive, dar care să se bazeze pe adevărate cursuri de formare educațională.

lupta-impotriva-violentei-incepe-la-scoalaPrintre altele, în școlile de toate tipurile și nivelurile în care proiectele de acest tip au fost deja realizate de câțiva ani, a existat un mare interes și implicare din partea tinerilor, care au manifestat o profundă curiozitate în încercarea de a înțelege dinamica rămasă. prea des la etajul doi.

Francesca Innocenti, președintele Centrului pentru Femei Lilith, a explicat: „Lucrul cu băieții și fetele este esențial pentru a debloca stereotipurile culturale, începând cu a vorbi despre modul în care abordăm afectivitatea și primele relații romantice.

De multe ori deja în gimnaziu există o serie de comportamente care sunt definite în mod eronat ca gelozie, chiar dacă în realitate sunt forme de excludere a libertății individuale și de exprimare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.