Mini-proiecte pentru comunitate

0

Fundatia COTE Iasi, Romania si Centrul de Servicii Sociale pentru Copil si Familie Chisinau, R. Moldova anunta inceperea implementarii celor 10 idei de mini-proiecte castigatoare in Concursul “Imi pasa, ma implic! “, care este de fapt un exercitiu de crestere a capacitatii tinerilor vulnerabili din zona transfrontaliera Romania – Moldova de a se implica activ in viata comunitatii.

Proiectele urmeaza sa fie pana in 20 ianuarie 2015, in Iasi si Chisinau, de 10 echipe formate din tineri cu varste cuprinse intre 16-20 ani. In total 60 de tineri vor pune in aplicare solutii gasite de ei pentru rezolvarea unor probleme din 5 arii importante pentru comunitate: prevenirea migratiei ilegale si traficul de fiinte umane, mediu, educatie, sanatate, cultura si conservarea traditiilor.

Asadar, cele 10 idei curajoase vor prinde contur prin munca si implicarea acestor tineri entuziasti, multi dintre ei aflati la prima experienta de acest fel, dornici sa-si dezvolte noi abilitati si sa parcurga cu succes drumul de la ideea de proiect la rezultatele finale. Ei au inteles ca oricat de mica ar fi contributia cuiva, este mai valoroasa decat atitudinea pasiva, de indiferenta si au ales sa-si asume rolul de cetatean responsabil al comunitatii lor.

Informatii despre ideile lor de proiecte gasiti pe www.ma-implic.ro si pe facebook – Imi pasa, ma implic.

Activitatea este realizata in cadrul proiectului “Imi pasa, ma implic! – Cooperare transfrontaliera pentru incluziunea sociala a tinerilor vulnerabili”, derulat de Fundatia COTE si CSSCF Republica Moldova, care are o durata de 14 luni si este finantat de Uniunea European prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013.

Sursa: voceaong.ro