O tabla interactiva pentru clasa ta prin Scoala Zero Waste, editia 2017

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

bb_buton_stiriong_207x141-5652205

Data: 13-02-2017

ecostuff-ro-3025085

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România.
Perioada de desfășurare a competiției este 13 Martie – 12 Mai 2017.

Începând cu 13 Februarie și până în 3 Martie toate școlile din România se pot înscrie în Competiția “Școala Zero Waste” editia 2017. La cele patru ediții anterioare au participat 390 de școli din aproape toate județele țării și din București și peste 40.000 de elevi participanți direct în competiție.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental Romania, partener al proiectului. Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt

  • în 2016 Liceul Teoretic “Traian Vuia”, Făget, Județul Timiș,
  • în 2015 Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman,
  • în 2014 Școala Gimnazială Sf. Nicolae  Târgu Jiu, Județul Gorj,
  • în 2013 Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș

Cei mai buni și implicați 5 elevi din primele 10 școli clasate vor participa la “Zero Waste Summer Camp”, tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii August 2017. Dintre acești elevi vor fi desemnații câștigătorii ediției 2017 a Concursului.

Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cat mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook.

Proiectul “Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania.

FindNGO, pentru ca toata lumea sa poata face bine 350 de familii vulnerabile au primit kituri pentru deszapezirea gospodariilor 2 instrumente inovatoare pentru ONG-urile din Romania Copii din programele HHC vor incepe o serie de activitati inedite alaturi de Muzeul National de Arta al Romaniei Apel de selectie pentru participarea la proiecte cu copii, despre mediu Un bradut pentru o cauza nobila Organizatiile neguvernamentale sprijina #colectiv ACADEMIA ONG WORKSHOP 3: CONSTRUIESTE VALORI ORGANIZATIONALE! PARLAMENTUL TINERILOR EDITIA a VII-a Lansare proiect Erasmus+ “YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers”

v8-1584957

fla_yt_stong-2686408