Oamenii cresc Oameni – cursuri gratuite de baby-sitting si parenting

0

Proiectul “Oamenii cresc oameni” a fost initiat de Asociatia pentru Educatie si Natura, in parteneriat cu International Consulting Expertise, si a pornit din dorinta de a produce «o farama de schimbare »  in modul in care percepem ca adulti lumea copiilor nostri si, plecand de la acest aspect, de a aduce o alta intelegere a ceea inseamna sustinerea pe care noi ca adulti, o oferim copiilor nostri in procesul de a deveni «oameni mari».

Activitatile din cadrul proiectului sunt dedicate atat mamelor cat si bonelor accentul punandu-se nu doar pe transmiterea unor informatii de baza referitoare la cresterea copiilor, dar mai ales pe modificarea paradigmelor care tin de educatie si de relatia parinte-bona. Principiul fundamental care sta la baza proiectului si pe care dorim sa il promovam este acela ca « copii sunt intrinsec buni » si ca depinde de noi ca adulti sa ii crestem frumos, in lumina si sa le dezvaluim tainele lumii rationale.

In cadrul proiectului organizam doua tipuri de cursuri dedicate femeilor: cursuri de baby-sitting si cursuri de coaching si parenting.

In cadrul cursurilor de baby-sitting participantele vor avea oportunitatea sa dobandeasca atat competente specifice (psihologie, comunicare, notiuni medicale, nutritie, joc, teatru, pictura si modelaj etc) cat si competente generale (limba engleza, operare calculator, antreprenoriat, etica si civism etc) si vor face parte dintr-o comunitate in cadrul careia vor avea acces la un centru de resurse, la informatii si exemple de buna practica referitoare la educatia copiilor puse la dispozitie de catre expertii din cadrul proiectului.

Printre avantajele acestui curs se numara:

●     insusirea unor competente necesare pentru a facilita dezvoltarea libera si aromonioasa a unui copil;

●     dezvoltare personala, avand oportunitatea de a invata de la o echipa de specialisti recunoscuti (psihologi, doctori, artisti, invatatori, profesori de limbi straine etc);

●     dobandirea abilitatilor necesare pentru a mentine o relatie pozitiva cu familia copilului;

●     experienta certificata prin interactiunea supervizata cu cei mici;

●     o bursa neimpozabila de 800 de lei oferita la absolvirea cursului.

Orele sunt flexibile, in cadrul proiectului organizandu-se atat cursuri intensive cu durata de doua luni (de luni pana vineri de la ora 9:00 la ora 17:00), cat si cursuri cu durata extinsa, timp de 4 luni (de luni pana vineri, de la ora 18:00 la ora 21:00 si sambata de la ora 9:00 la ora 17:00).

La final participantele vor primi o diploma de calificare in baby-sitting, recunoscuta de Autoritatea Nationala pentru Calificari – Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor  Varstnice.

In ceea ce priveste cursurile de coaching si parenting acestea sunt  alcatuite din doua module care au in vedere:

●     dezvoltarea abilitatilor cursantelor de a dezvolta si implementa initiative in viata privata si profesionala, de a asuma un rol activ in promovarea unor schimbari benefice pentru sine si pentru societate si de a identifica solutii la problemele de echilibrare socio-profesionala ; in cadrul acestui modul se vor aborda aspecte care tin de dezvoltarea auto-motivarii si a increderii in sine, managementul timpului, managementul stresului, identificarea si gestionarea intereselor proprii si pe ale celor din jur, identificarea si ierarhizarea “prioritatilor” ;

●     intelegerea conceptului de comunicare non-violenta ; modulul este astfel conceput incat cursantele isi vor analiza propriile convingeri generatoare de comportamente purtatoare de conflicte in familie si in viata profesionala, vor sti sa faca diferenta intre motivatiile induse si cele asumate, vor intelege comunicarea din perspectiva paradigmelor proprii si vor dezvolta noi abilitati de relationare centrata pe obiective ; vor fi abordate si teme de parentaj – comunicare democratica, metode de ascultare activa, utilizarea mesajelor centrate pe persoana, puterea parentala, limitele autoritatii si evitarea pedepselor etc.

Cele doua module se desfasoara pe perioada a doua luni, cate 3 zile de seminar pentru fiecare modul.

Dat fiind faptul ca proiectul este finantat prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6, DMI 6.3, atat cursurile de baby-sitting cat si cele de coaching si parenting sunt gratuite.

Toate cursurile au loc in Casa Oamenii Cresc Oameni din Bucuresti, sectorul 2, Str. Constantin Georgian nr. 5, zona Gara de Est – Obor.

Mai multe informatii despre proiectul nostru de suflet gasiti pe www.oameniicrescoameni.ro si pe facebook.com/oameniicrescoameni

Pentru detalii cu privire la inscriere va rugam sa ne contactati la:

●     021/210.19.81 / 0755.11.88.88 (luni-vineri, 10:00-13:00) – apel cu tarif normal

●     [email protected] / [email protected]