Platforma Urbana – interactiune constructiva cu orasul

0

Platforma Urbana reprezinta o initiativa a Asociatiei Komunitas, care incearca sa adune laolalta diverse proiecte legate de domenii precum urbanismul participativ, interventii urbane, pedagogie urbana, arta urbana, dezvoltarea urbana integrata, studii urbane, activism urban.

Este urmarita identificarea si evidentierea diverselor initiative care au ca punct de pornire interactiunea constructiva cu orasul si ca punct comun incercarea de a contribui la imbunatatirea mediului urban.

In acelasi timp, Platforma Urbana isi propune sa functioneze ca o retea de contacte a  asociatiilor, grupurilor informale si persoanelor interesate de subiectele mentionate mai sus.

Originea demersului se gaseste in faptul ca in spatiul virtual romanesc al anului 2013, cand a fost demarat acest website, nu exista inca o astfel de platforma, desi initiativele si proiectele alternative din domeniul urban s-au inmultit considerabil in ultimii ani.

Platforma Urbana a fost conceputa in cadrul proiectului de educatie urbana pentru elevi de gimnaziu ”Sunt mic, dar ma implic!”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.