Polina Panainte: „sa responsabilizam politicienii in fata cetatenilor, sa tina cont de promisiunile lor…”

0

Platforma informationala „Promis.md”, asa cum sugereaza denumirea, va monitoriza indeplinirea cu buna credinta a promisiunilor lansate de oamenii politici din Republica Moldova. Portalul este creatia Asociatiei pentru Democratie Participativa „ADEPT”, iar invitata Europei Libere de astazi este experta organizatiei, Polina Panainte. Polina, pentru a limpezi tabloul in ochii cititorilor, sa le explicam, intai de toate, ce si-a propus Asociatia pentru Democratie Participativa „ADEPT” in momentul in care a schitat portalul „Promis.md”?

Polina Panainte: „Prin intermediul portalului „Promis.md” „ADEPT” si-a propus cel putin doua lucruri: unu, sa responsabilizam politicienii in fata cetatenilor, ca sa tina cont de promisiunile, declaratiile pe care le fac zi de zi. Doi, sa cream o comunitate de cetateni care sunt responsabili, care iau decizii bine informate si care stiu sa reactioneze constant si adecvat la activitatea politicienilor.”

Europa Libera: Cum anume incercati sa responsabilizati, mai exact, politicienii, daca ne referim la prima parte a raspunsului?

Polina Panainte: „Acest scop propunem sa il materializam prin monitorizarea zilnica a activitatii si performantei politicienilor. O echipa de experti monitorizeaza zilnic diferite surse mass-media, colecteaza declaratiile politicenilor care sunt ulterior filtrate printr-un sir de criterii ce, pana la urma, formeaza ratingul politicianului si arata pe cat de mult declaratiile pe care acesta le face sunt coerente, pe cat de originale sunt, daca promisiunile pe care le face sunt realiste si, respectiv, daca sunt indeplinite in termenii pe care acest si-i propune.”

Cititi continuarea pe europalibera.org.