Pro-democratie in comunitatile locale – sesiuni de instruire

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-1382898

ypc-4791374

indaco-3304448

nonformalii-7732980

Data: 7-11-2014

pro-democratie-in-comunitatile-locale-1-5800195

In perioada septembrie 2014-septembrie 2015 Asociatia Pro Democratia implementeaza proiectul Pro-democratie in comunitatile locale, proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, finantarea nerambursabila alocata fiind de 67.500,00 EURO reprezentand 89% din costurile totale eligibile.

Asociatia Pro Democratia, prin implementarea proiectului Pro-democratie in comunitatile locale, urmareste sa contribuie la dezvoltarea sectorului ONG prin ameliorarea modalitatilor in care know-how-ul dezvoltat in proiecte anterioare cu privire la instrumente si tehnici de consultare publica pentru implicarea ONG-urilor locale in promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei la nivel local (prin instruirea a 30 de ONG-uri, realizarea de catre acestea a 30 de sesiuni de informare si 30 de planuri de actiune locala). Se urmareste analiza situatiei existente la nivelul tarii, analiza legislativa si propunerea de modificare a cadrului legislativ in directia ameliorarii cadrului legal care reglementeaza accesul ONG-urilor locale la fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte avand ca scop imbunatatirea procesului de consultare publica, promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei la nivel local. Proiectul va contribui la dezvoltarea unui cadru favorabil pentru functionarea ONG-urilor in Romania, precum si la cresterea capacitatii de atragere de fonduri in vederea unei mai bune reprezentari a intregului sector. In cadrul proiectului veti putea concretiza planuri de actiune individualizate domeniului de activitate dupa desfasurarea etapei de instruire iar toti participantii vor performa in baza unui contract de voluntariat. Din punct de vedere al activitatilor planificate echipa de proiect isi propune sa dezvolte si adapteze un toolkit de instrumente si tehnici de consultare publica pentru implicarea ONG-urilor locale in promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei la nivel local, sa realizeze un program de instruire pentru un numar de 30 de ONG-uri locale din 30 de judete din Romania, analizarea calitatii implicarii ONG-urilor locale in procesul de consultare publica, promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei la nivel local prin realizarea unei cercetari cantitative la nivel national si sa elaboreze un set de propuneri de modificari legislative si realizarea unei campanii de advocacy pentru promovarea modificarilor legislative propuse in cadrul activitatilor proiectului. Toate aceste activitati vor fi in stransa legatura cu scopul asumat al proiectului si obiectivele prestabilite. Va anuntam faptul ca puteti aplica pentru program de instruire dedicat unui numar de 30 de ONG-uri locale din 30 de judete din Romania. In cazul in care reprezentati un ONG din Romania care: 1. Realizeaza activitati in localitati mici si medii; 2. Prezinta cifre „interesante” din punct de vedere al vechimii, numarului de voluntari, proiecte si evenimente organizate din ultimii 3 ani; 3. Are printre obiective cresterea calitatii implicarii cetatenilor la nivel local si intentioneaza sa informeze cetatenii cu privire la instrumentele si tehnicile de consultare publica ce pot fi utilizate cu scopul atingerii obiectivului mentionat.

Va asteptam scrisorile de intentie si o scurta descriere a ONG-ului in care activati la adresa [email protected] pana la data de 15 noiembrie 2014.

WWF-Romania lanseaza Magazinul de Pwwfosenii, o propunere filantropica pentru cadoul de Craciun “Un drum in viata: Bucsani – intre Bucuresti si Europa! – Servicii sociale pentru copii si tineri din mediul rural din judetul Giurgiu” Expozitie itineranta de benzi desenate multiculturale Un ONG incepe campania Scoala fara plagiat, viitor fara coruptie. Primul caz din campanie: plagiatul lui Victor Ponta Noi structuri de economie sociala Pakivalo ButiQ – o sansa pentru persoane vulnerabile Pavel Bartos, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour si Trio Zamfirescu colinda pentru copiii saraci din Romania WWF Retailer Scorecard 2014: Cat loc are productia locala si sustenabilitatea pe rafturile supermarketurilor? Atelier Pilotarea Certificatului de Voluntariat Bucuresti, 27 noiembrie Din noiembrie, Fundatia „Sfantul Sava de la Buzau” are un departament de voluntariat amenajat cu sprijinul OMV Petrom Cursuri gratuite organizate in Judetul Tulcea

250x250-ro_donatori_europa-1545383

techsoupbaner-8775466

tedx_logo_place-caleavictorieied-p-633

potsieu2-2310654

csrrev250x250-8323130

viata_stiriong_250x250_n-2567372

banner-seniorinet-4085960