Proiectul–pilot “Sa reciclam impreuna!” a ajuns la final

0

Proiectul-pilot “Sa reciclam impreuna!” lansat de Asociatiile ECOTECA si PROGENIES dezvoltat in cadrul proiectului “Rolul dialogului social pentru promovarea incluziunii sociale active” demarat de Centrul pentru Resurse si Initiative Etice si Solidare (CRIES) a ajuns la final. 180 copii din doua scoli bucurestene, coordonati de 20 de profesori, au invatat despre rolul si importanta colectarii selective a deseurilor si au fost incurajati sa aduca timp de 30 de zile, la scoala in care invatau, deseuri reciclabile de hartie si sticle de plastic.

Programul pilot de colectare selectiva si raportare a deseurilor a fost gazduit de Scoala Generala Nr. 13 si respectiv Liceul Greco-Catolic “Timotei Cipariu” din Bucuresti si a reprezentat prima faza a unui viitor proiect national, ce se va putea desfasura incepand cu anul scolar viitor in mai multe orase din intreaga tara.

In urma desfasurarii proiectului pilot, echipa de proiect, formata din voluntari ai Asociatiilor ECOTECA si PROGENIES, va crea un „Minighid de bune practici in desfasurarea actiunilor de colectare selectiva in institutii de invatamant preuniversitar” care va fi oferit la cerere ONG-urilor, institutiilor si potentialilor parteneri de implementare din intreaga tara.

In implementarea proiectului au fost fi implicati elevi si profesori ai celor doua scoli, care au colectat selectiv deseuri de hartie si sticle de plastic, pe care le-au depus la scoala lor. Procesul de colectare, ridicare si raportare s-a desfasurat conform standardelor legale prin intermediul platformei online www.RaportareDeseuri.ro, puse la dispozitie de Asociatia Ecoteca.

Elevii si profesorii din echipele implicate in proiectul “Sa reciclam impreuna!” primesc, la finalizarea sa, premii constand in jocuri, rechizite, materiale didactice, precum si diplome de merit pentru actiunile eco intreprinse.

Proiectul “Sa reciclam impreuna!” faciliteaza si realizarea de actiuni comune, dialogul si schimbul de informatii dintre autoritatile publice locale din Sectorul 1 (Primarie, DGASPC), institutii de invatamant (Scoala Generala Nr. 13 si respectiv Liceul Greco-Catolic “Timotei Cipariu” din Bucuresti), organizatii non-guvernamentale (PROGENIES, ECOTECA, CRIES, etc.)  si cetateni, cu precadere,  in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor ca un mijloc de crestere a bunastarii cetatenilor.

follow_stiriong-4695925