Retea de centre complexe de incluziune sociala

0

Fundatia Estuar, in parteneriat cu Fundatia Comber Irlanda si Fundatia Motivation Romania anunta incheierea proiectului “Retea de Centre Complexe de incluziune Sociala”.

Data de incepere a proiectului a fost 01.06.2010 iar data de inchidere a proiectului este 30.06.2013. Asistenta financiara nerambursabila solicitata 11.918.192,00 ron. Valoarea totala a proiectului este de 12.834.788,00 ron.

Obiectivul proiectului a fost  infiintarea si dezvoltarea unei retele de servicii comunitare complexe de consiliere, pregatire practica si orientare profesionala dedicata tinerilor si adultilor cu probleme de sanatate mintala pentru facilitarea accesului acestora pe piata libera a muncii.

Proiectul “Retea de centre complexe de incluziune sociala”, a avut urmatoarele rezultate pe perioada desfasurarii sale: 1 Centru Complex de Incluziune Sociala nou creat in Giurgiu, acreditat de Agentia Nationala pentru Plati si Prestatii Sociale ca furnizor de servicii sociale; 4 Centre Complexe de Incluziune Sociala, reamenajate, adaptate nevoilor grupului tinta; 250 de tineri si adulti cu probleme de sanatate mintala au fost evaluati initial; 250 de rapoarte de evaluari initiale realizate; derularea a 6 servicii de specialitate (consiliere psihologica, psihiatrica, juridica, motivationala, vocationala, sociala, ocupationala), 1 cercetare psihologica longitudinala realizata de specialistii in domeniu,etc.

Finalizarea proiectului “Retea de centre complexe de incluziune sociala” se face in cadrul conferintei de presa cu tema “Sanatatea mintala – de la dezinstitutionalizare la incluziune” care va avea loc in data de 10 iunie 2013 in cadrul Universitatii din Bucuresti, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Amfiteatrul Stanciu Stoian incepand cu ora 14:00.

Evenimentul isi propune sa prezinte “Cercetarea psihologica longitudinala privind calitatea vietii, simptomatologia, functionarea globala si abilitatile de viata independenta ale persoanelor adulte cu probleme de sanatate mintala, in contextul frecventarii serviciilor sociale specializate oferite de catre Fundatia Estuar.”  

follow_stiriong-5630464