ROMANIA de IMPACT – Romania: implicata, activa, de succes

0

Fundatia Noi Orizonturi desfasoara in perioada 29 noiembrie 2011 – 1 februarie 2012 campania nationala „ROMANIA de IMPACT”. Mii de tineri si voluntari din intreaga tara participa si ne arata o alta fata a Romaniei: implicata, activa, de succes.

De 10 ani tinerii din Cluburile IMPACT produc schimbari pozitive in comunitatile lor prin sute de proiecte. Renoveaza, construiesc, curata, ajuta, lupta pentru o comunitate mai buna. Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare miscare nationala de tineret, un program educational in care anual peste 3.000 de tineri (12-18 ani) si peste 400 de voluntari se implica pentru binele comun. Tinerii si voluntarii din IMPACT sunt adevarate povesti de succes si modele demne de urmat. Incearca sa rezolve problemele din jurul lor si sa puna Romania pe roti.

romania-de-impact-9690563

Corneliu Porumboiu si Tudor Chirila sprijina campania „ROMANIA de IMPACT” si sustin tinerii din Cluburile IMPACT. Realizat de Corneliu Porumboiu, spotul campaniei il are in rolul principal pe Tudor Chirila care explica in ce fel tinerii din IMPACT se implica in comunitate si au o atitudine orientata spre rezolvarea de probleme. Publicul este invitat sa se implice alaturi de Corneliu si de Tudor si sa sustina Cluburile IMPACT prin donatii de 2 Euro prin SMS in perioada campaniei. „M-am alaturat acestei campanii pentru ca imi plac oamenii care lupta si care nu abandoneaza”, spune Tudor Chirila. „Romania are destula blazare iar spiritul de echipa lipseste adesea. Clasele sociale sunt scindate. Cum ar putea fi un tanar motivat astazi? Foarte greu. De aceea intitiativa, entuziasmul si actiunile celor de la IMPACT cred ca merita sprijinite”, adauga Tudor.

Pentru detalii pe toata perioada campaniei intrati pe www.noi-orizonturi.ro si www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

Urmariti pe www.tudorchirila.blogspot.com noutati despre campanie si activitatea lui Tudor Chirila.

Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare sociala unde tinerii invata sa identifice probleme din comunitate, sa gandeasca si sa lucreze impreuna, sa scrie si sa implementeze proiecte in folosul comunitatii”, explica Dana Bates, Fondator si Director Executiv al Fundatiei Noi Orizonturi. „Proiectele realizate de tineri sunt principalul instrument de invatare in IMPACT si aduc schimbarea sociala in comunitate, dar mai ales pentru tineri. IMPACT ajuta tinerii sa se imbunatateasca atat pe sine cat si societatea”, adauga Dana Bates.

Programul IMPACT (acronim de la Implicare, Motivare, Participare, Actiune, Comunitate, Tineri) este un program educational extracurricular derulat de Fundatia Noi Orizonturi in peste 140 de scoli. Cluburile IMPACT combina invatarea, distractia si serviciul in folosul comunitatii pentru a ajuta tinerii sa-si dezvolte abilitati de viata si angajabilitate. Implicandu-se saptamanal in activitatile Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea sa se dezvolte in patru domenii cheie: cetatenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. IMPACT ii ajuta pe tineri sa devina agenti ai schimbarii, capabili sa-si transforme propria viata si comunitatea in care traiesc in mod pozitiv. Avand la baza o strategie de invatare prin experienta, IMPACT foloseste pedagogia serviciului in folosul comunitatii pentru a combate apatia civica si a incuraja tinerii sa devina cetateni activi si implicati pentru binele comun. Programul IMPACT este recunoscut ca model de buna practica de experti internationali in domeniul dezvoltarii tinerilor si a fost replicat la nivel international, 12 cluburi IMPACT fiind deschise in Honduras, 4 in SUA, si 4 in Republica Moldova.