Scoala – Primul pas spre progresul social

0

Asociatia Europeana pentru Progres in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 5, implementeaza proiectul “ Scoala – Primul pas spre progresul social ”. Proiectul este cofinantat de Agentia Nationala pentru Romi in cadrul programului “Anul european al cetateanilor”.

Obiectivul general al proiectului cresterea participarii cetatenilor de etnie roma din sectorul 5, in sistemul de educatie publica. Pentru atingerea acestuia se vor desfasura campanii de informare, constientizare si consiliere in randul populatiei de etnie roma din sectorul 5, a importantei participarii, mentinerii si incurajarii performantei scolare.

Avand in vedere multitudinea problemelor si  saracia cu care se confrunta familiile de romi am venit in sprijinul unui numar de 200 de elevi de etnie roma, pentru inceperea in conditii normale a anului scolar cu prin acordarea a 200 de pachete scolare.Beneficiarii acestui ajutor sunt in  majoritate elevi de la scolile gimnaziale nr.136, nr. 2 si nr.147 din cartierul Ferentari. Reusita activitatii a fost potentata de implicarea directiilor scolilor anterior enumerate si mobilizarea filialei locale a Partidei Romilor Pro Europa.

Proiectul continua cu identificarea si sprijinirea persoanelor ce doresc sa-si finalizeze studiile primare si gimnaziale prin programul  „A doua sansa”.