Structurile comunitare consultative – metode noi de abordare – ICDP, familiile mentor, lucrul in retea; experiente din Norvegia”

0

SOS Satele Copiilor Romania a organizat un nou eveniment in cadrul proiectului “International Child Development Program – strategie de prevenire a inegalitatilor, violentei sociale si familiale” – Investim in copii, dezvoltam parintii.

Evenimentul, care a abordat tema “Structurile comunitare consultative – metode noi de abordare – ICDP, familiile mentor, lucrul in retea; experiente din Norvegia”, a avut loc in data de 21 octombrie 2014. Prin amabilitatea domnului director Sorin Brasoveanu, evenimentul s-a desfașurat la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, din strada Condorilor nr. 2, Bacau si s-a bucurat de participarea specialistilor din domeniul social – membrii activi in structurile comunitare consultative de la nivelul celor 8 comunitati și DGASPC Bacau. La eveniment au participat si experți din Norvegia precum doamna Ann Grete Aasheim – SOS Norvegia, doamna Mirela Gabrovac – Municipalitatea din Olso si doamna Anne Nylend – Municipalitatea din Olso.

In cadrul evenimentului au fost prezentate detalii si informații relevante despre proiectul pe care organizația il implementeaza in județul Bacau, precum și metode noi de abordare in lucrul cu comunitatile – experinte impartasite de expertii din Norgevia prezenti la eveniment. In partea a doua a evenimentului au fost puse in discuție etapele urmatoare ale proiectului in care vor fi implicați in mod direct membrii structurilor comunitare consultative. Evenimentul a reprezentat si o oportunitate pentru intarirea parteneriatelor existente intre organzatia SOS Satele Copiilor Romania si autoritatile publice locale precum și pentru initierea de noi parteneriate care sa vina in sprijinul copiilor si familiilor acestora, astfel incat sa se previna separarea copiilor de familie. Proiectul “International Child Development Program – strategie de prevenire a inegalitatilor, violentei sociale si familiale – Investim in copii, dezvoltam parintii” este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania cu suma de 67.500 Euro si se desfasoara in perioada 15 martie 2014 -15 mai 2015 in localitatile Hemeius, Racova, Letea Veche, Saucesti, Blagesti, Margineni, Beresti-Bistrita si Girleni, din judetul Bacau. Pentru mai multe informații referitoare la proiect puteți accesa pagina de web: http://www.sos-satelecopiilor.ro/international-child-development-program/ sau puteți trimite un e-mail la adresa: [email protected], persoana de contact: Adriana Birloi – manager de proiect

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org; www.fondong.fdsc.ro