Spatii urbane in actiune

0

Asociatia Komunitas anunta desfasurarea, in perioada 1 mai 2014  – 30 octombrie 2015, a proiectului ”Spatii urbane in actiune”, o noua initiativa a Asociatiei Komunitas, care raspunde unor probleme urbane identificate de organizatie in munca sa din ultimii 7 ani, prin cercetari sociale combinate cu proiecte sau experimente de educatie urbana si dezvoltare comunitara.
Proiectul este coordonat de Asociatia Komunitas, se deruleaza in parteneriat cu Asociatia ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si este sustinut de grupul de arhitectistudioBasar.  ”Spatii urbane in actiune” propune solutii de abordare a 3 cartiere din Bucureşti (Tei, Tineretului si Timpuri Noi)  intr-omaniera integrata si interdisciplinara, lucrand pe mai multe planuri complementare care vizeaza urmatoarele tipuri de activitati: cercetare urbana pe tema spatiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare si festivaluri urbane, interventii urbane participative, educatie urbana adresata elevilor din 5 scoli/licee situate in 3 cartiere si bazata pe elemente de urbanism, antropologie urbana si implicare civica. Beneficiarii proiectului sunt persoane din diverse categorii sociale si de varsta: peste 3000 de cetateni care vor putea folosi spatiile urbane imbunatatite, peste 300 de persoane care vor lua contact cu evenimentele de diseminare si informare ale proiectului, 75 de elevi de la institutii educationale din cele 3 cartiere, 30 de studenti din domeniul urbanismului, stiintelor sociale si arhitecturii, 15 voluntari care se vor dezvolta personal si vor dobandi abilitati noi de a lucra in comunitate. Obiectivele principale ale proiectului vizeaza activarea spatiilor urbane din cele 3 cartiere prin activitati interdisciplinare, interventii urbane si evenimente comunitare si implicarea a peste 100 de tineri (elevi si studenti) in activitati de educatie alternativa, bazate pe metodele pedagogiei urbane concepute de Asociatia Komunitas si care au ca scop dezvoltarea de noi abilitati si modalitati de raportare la oras, in randul tinerilor.

Proiectul Spatii urbane in actiune este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesati www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro