Vizita de studiu a reprezentantilor partenerilor din Lituania si Brazilia, Bucuresti, 19 – 21 noiembrie 2014

0

In cadrul proiectului “Multiplying Decent Work – Decent Life finantat de Comisia Europeana prin Programul de Educatie pentru Dezvoltare EuropeAid/131141/C/ACT/Multi, “AUR” – Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane in parteneriat cu CNS Cartel Alfa organizeaza cursul de pregatire cu durata de 1 an “Munca Decenta pentru Viata Decenta“.

Cursul este dedicat pregatirii profesionale a reprezentantilor organizatiilor sindicale si ONG-urilor in utilizarea instrumentelor si acordurilor internationale privitoare la promovarea muncii decente la nivel international in spiritul solidaritatii internationale. Totodata, acest curs ofera posibilitatea intrarii intr-o retea internationala de multiplicatori alaturi de colegi din Austria, Bulgaria, Lituania, Polonia, Brazilia si România si participarii la o suita de evenimente in cadrul proiectului.

Proiectul european “Multiplying Decent Work- Decent Life!” este finantat de Comisia Europeana prin Programul de educatie pentru dezvoltare EuropeAid/131141/C/ACT/Multi, numar de referinta DCI-NSA-ED/2012/279-811. Proiectul este implementat de „AUR” – Asociatia Nationala a Specialiştilor in Resurse Umane (A.N.S.R.U.) si CNS Cartel ALFA impreuna cu parteneri din Austria, Polonia, Bulgaria, Lituania si Brazilia. Acest proiect se deruleaza pe parcursul a 3 ani, din 1 ianuarie 2013 pâna in 31 decembrie 2015 si continua proiectul „Munca Decenta pentru o viata decenta – Stimularea strategilor si politicilor internationale ale sindicatelor” finalizat in 30 iunie 2012.

Acest proiect işi propune sa contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (MDG), şi anume eradicarea saraciei, egalitatea de gen şi crearea unui parteneriat global in vederea promovarii muncii decente. Scopul principal al proiectului este informarea opiniei publice, a consumatorilor şi mass – media cu privire la realitatile legate de conditiile de munca şi de trai din tarile in curs de dezvoltare. Mesajul pe care dorim sa il transmitem este unul de solidaritate intre toti lucratorii din 5 state europene si Brazilia in vederea promovarii unor conditii de munca decente, a respectarii drepturilor omului şi a realizarii unei dezvoltari durabile bazate pe educatie. Prin intermediul acestui proiect dorim sa facem auzit acest mesaj de catre catre mass-media, autoritati publice şi decidenti, precum şi de publicul larg.

La nivel national, educatia pentru dezvoltare este parte integranta a politicii nationale de cooperare pentru dezvoltare si este coordonata de Ministerul Afacerilor Externe, care are si un buget special de asistenta pentru dezvoltare (ODA).

In perioada 19-21 noiembrie 2014, la Bucureşti, la sediul „AUR” – Asociatia Nationala a Specialiştilor in Resurse Umane (A.N.S.R.U.) se desfaşoara Modulele 2 şi 3 ale cursului: „Despre munca in demnitate. Aprofundarea conceptului de Munca Decenta”, respectiv – „Schimbarea perspectivelor. Promovarea conceptului de Munca Decenta prin solidaritate internationala”. Pentru modulele din noiembrie 2014, la Bucureşti, avem invitati speciali din Lituania şi din Brazilia, reprezentantii partenerilor nostri din aceste tari. Aceştia vor prezenta modele de bune practici, lectiile invatate in timpul implementarii proiectului, dar şi alte informatii interesante pe care vor sa le impartaşeasca celor din România. De asemenea, oaspetii vor avea intâlniri cu multiplicatorii români ai conceptului de muna decenta şi vor vizita sediul FOND, platforma organizatiilor neguvernamentale din România.

Urmatoarele module ale cursului („Sa invatam unii de la altii”. Conferinta comuna a celor şase tari implicate in proiect; „Despre globalizare, creare de retele la nivel global”. Globalizarea si cooperarea pentru dezvoltare in contextul promovarii muncii decente; „Sa pornim la drum”. Planificarea actiunilor viitoare in spiritul solidaritatii si muncii decente) se vor desfaşura incepând cu luna februarie a anului 2015.

Pentru informatii suplimentare va rugam accesati www.muncadecenta.ro