Young Europe Society lanseaza proiectul ,,Saptamana Descoperirii Empirice”

0

Young Europe Society (Y.E.S.) implementeaza in perioada 2-10 aprilie 2015 proiectul ,,Saptamana Descoperirii Empirice” la Izvoru Muresului, judetul Harghita, finantat prin programul Uniunii Europene, Erasmus +.

Obiectivul principal al proiectului vizeaza realizarea unei propuneri de politica pentru tineret denumită ,,Saptamana descoperirii empirice” prin care elevii vor cunoaşte intr-un mod practic posibilitati de orientare profesionala, precum si perspective educationale, context ce le va dezvolta capacitatea personala de a lua decizii de viitor la finalul liceului.

Proiectul va contribui la cresterea numarului de tineri care aleg o cariera in mod responsabil, in functie de pregatirea pe care au urmat-o. Proiectul faciliteaza implicarea directa a tinerilor in crearea unei politici de tineret ce sustine prin activitati extracuriculare atat dezvoltarea de cunostinte practice, cat si de abilitati, aptitudini si comportamente pozitive privind implicarea activa a tinerilor in societate.

Grupul tinta al proiectului il reprezinta 50 de elevi cu varste cuprinse intre 18 si 19 ani proveniti din 6 licee din Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Subcetate, Toplita, Suceava si Pitesti. Totodata proiectul reuneste 10 coordonatori, 10 lideri decizionali si experti in domeniul politicilor de tineret si invatamant precum si reprezentanti ai sectorului antreprenorial.

Activitatea proiectului presupune metode participative de educatie nonformala precum: animarea participantilor, jocul de rol, chestionarul, invatarea experientiala, sesiuni de reflectare, invatare individuala, participare activa in cadrul unui grup, prezentari publice. Toate aceste metode pun la dispozitie un cadru nonformal in care tinerii pot intretine un dialog structurat si se pot implica activ in crearea unei propuneri de politica de tineret cu tema mai sus mentionata.

Pentru mai multe informatii privind activitatile proiectului, puteti consulta pagina web www.yes-eu.ro sau ne puteti contacta la: [email protected]

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor iar Agenţia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care va fi folosit continutul informatiei.