A doua editie a Premiilor de Excelenta IER a fost dedicata organizatiilor neguvernamentale

0

Institutul European din Romania (IER), in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, a organizat in data de 13 decembrie a.c., conferinta cu tema Guvernanta economica europeana: locul si rolul politicilor publice si a decernat Premiile de excelenta IER pentru organizatiile neguvernamentale.

Pentru IER evenimentul are o tripla semnificatie: lansarea volumului “Elaborarea politicilor in Uniunea Europeana-editia a sasea”, aniversarea a 10 ani de existenta a “Romanian Journal of European Affairs” (RJEA), precum si acordarea Premiilor de Excelenta IER, editia a doua.

Conferinta s-a bucurat de prezenta doamnei Helen Wallace, profesor emerit la Institutul European din cadrul London School of Economics and Political Science (LSEPS). Au participat, de asemenea, reprezentanti oficiali ai Ministerului Afacerilor Europene, ai Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ai Institutului European din Romania, precum si reputati experti si analisti politici si economici.

 In ceea ce priveste Premiile de Excelenta IER, cea de-a doua editie se desfasoara in contextul Anului european al voluntariatului si este dedicata organizatiilor neguvernamentale cu activitate in promovarea spiritului si valorilor europene in randul publicului din Romania.

Astfel, in cadrul Serviciului Comunicare si Marketing au fost evaluate peste 60 de ONG-uri. Cele doua componente esentiale luate in consideratie au fost voluntariatul si politicile publice, iar domeniile de interventie ale organizatiilor vizate au fost: drepturile fundamentale, democratia participativa, incluziunea sociala, educatia si protectia mediului. Rezultatele evaluarii au fost prezentate unui Grup de selectie constituit din membrii Consiliului de Administratie, respectiv Consiliul Stiintific Consultativ ale IER.

Laureatii celei de-a doua editii a Premiilor de Excelenta IER sunt: Societatea Academica din Romania; Pro Vobis; Centrul Roman pentru Politici Europene; Fundatia Paneuropa; Asociatia Terra Mileniul III;  Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile; Salvati copiii!; Junior Achievement; Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania; World Vision; Institutul European pentru Democratie Participativa QVORUM; A.N.P.C.P.P.S. (Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania); Asociatia Pro Democratia; AIESEC. De asemenea, un premiu pentru intreaga activitate s-a acordat domnului Lucian Branea, secretar executiv al Asociatiei Epsilon III, fondator al romania_eu_list, primul redactor-sef al “Romanian Journal of European Affairs”.

Sursa: www.IER.ro