A mai ramas o luna pana la cea de-a opta editie a Galei Premiilor Participarii Publice

0

În 2009 ne apropiam cu pași repezi de termenul de 20 de ani, dat de Silviu Brucan românilor, pentru a  deprinde democrația. Dar noi știam că în țară erau oameni și organizații care erau de mult implicați în lupte mai mici sau mai mari pentru democratizarea societății.
Atunci Centrul de Resurse pentru Participare Civică a decis să dedice o gală care să confirme că întunecata tranziție e pe cale de încheiere și că există printre noi oameni cu inițiativă, care vor să participe la viața cetății. Erau cei care refuzau cu încăpățânare să stingă lumina. Dimpotrivă, doreau să o țină aprinsă în comunitate, ba chiar să-i inspire și pe alți concetățeni.

Anul acesta celebrăm 7 ani de lumină civică. Cu fiecare ediție a Galei Premiilor Participării Publice a crescut numărul de proiecte civice care au contribuit semnificativ la rezolvarea unor probleme din comunități. Premianţii Galei ne inspiră în fiecare an, ne arată tuturor drumul şi ne fac mai încrezători în puterea civismului din România.


Pe 23 martie ne revedem la cea de-a opta ediție a Galei.

Centrul de Resurse pentru Participare Civică te invită să urmărești LIVE pe Facebook evenimentul pentru a-i vedea pe cei care nu au abandonat lupta nici în 2016 și au aprins lumina civică în comunitățile lor. Ei și mulți alții au aprins lumina civică și au transmis-o mai departe.

De exemplu, în 2015 niciun băcăuan nu știa cu ce se ocupă primăria și consilierii locali. Întuneric total. Datorită mobilizării celor de la Romanian Youth Movement for Democracy, cetățenii din oraș s-au alăturat cererilor legitime de a avea o primărie mai transparentă și mai deschisă.  Astfel, campania „Cetățeni activi pentru Bacău” a primit pe scena Galei premiul „Administrație la lumina zilei”.

Vezi aici toți câștigătorii ediției a VII-a.

Anul acesta s-au înscris 43 de inițiative și proiecte civice care au încercat să aducă mai multă lumină în domenii sensibile precum educația, protecția mediului, transparența și buna guvernare, protecția socială și drepturile omului. Toate cele 43 de proiecte au mobilizat sute de oameni și mii de ore de muncă în beneficiul comunității. 

Cele 43 de proiecte înscrise au fost evaluate de personalități ale vieții publice, care, la rândul lor, prin activitatea lor încearcă să aducă mai multă lumină civică în societate.

Pe 23 martie vei afla care sunt câștigătorii ediției din acest an!